Arkiv

Ammehjelpen i Natal sliter.

Lav beholdning av spedbarnsmelk i melke-banker i RN er nå på et ganske urovekkende lavt nivå.

Helsevesenet opplyser at tilgangen av donor-melk, nå ligger nede på bare en tredjedel av det aktuelle behovet.

Økningen i etterspørselen og et fall i antallet donasjoner til seks offentlige morsmelk mottak i Rio Grande do Norte forårsaker bekymring og frykt for Ammehjelpen og koordinering for sekretariatet of State for folkehelsen (SESAP). I fødselspermisjons enheten Saúde School, som er en referanse i staten, er nå gjeldende leveranser nede på et kritiskt nivå og man møter problemet med å ha null hjelp til nyfødte babyer som trenger ekte morsmelk.

Ifølge koordinator for Divisionen, Magda Rao, at mengden som ville være tilstrekkelig mengde, ligger nå på rundt 24 liter mens det som kommer inn er mye lavere. Hun forklarte at alle innsamlet melk gjennomgår en  behandling/kontroll med rensing etc., noe  som vanligvis tar opptil 48 timer og at derfor det kan være store variasjoner i melk som er tilgjengelig.

«I sommer og ferie perioder, er det virkelig vanskelig å samle inn morsmelk fordi folk reiser bort og kan være borte fra hjemmet i lange perioder. Derfor vi ber om at alle som kan donere, kontakt oss slik at vi kan sende «melke-laget» til boligen til personen og samle melk. Vi tilbyr også veiledning om riktig måter for melking/pumping og hygiene og puppene og glassbeholdere for mødre som ønsker å bidra, sier han.

Melkebanken hos flere sykehus sliter med lave mengder på lager og samtidig har man fått flere sett med små tvillinger som bare må mates av sykehusene og med morsmelk – for å kunne overleve.

Situasjonen omkring dette broblemet, blir bare verre og verre for hver uke som går og det er sendt ut utallige oppfordringer til mødre som kan være aktuelle donoer, men uten den helt store responsen. Noe av problemet ligger nok i den særdeles lave prisen som sykehusene kan tilby for leveranser pga den pågående økonomiske krisen i helsevesent i Natal/RN.

amme                                                        Ikke mye å rope hurra for her?

Kilde ; O Jornal