Arkiv

A. Gode råd-tips 28.06.19 + Ny side

  • Ny Side >> Rjukan historier 27.06.2019

 

ALLMENT GODE RÅD etc. –For hus eller leilighetseiere i NATAL!

Her skal vi legge inn svar på hva mange lurer på om hva som er viktig å passe på om man har en leilighet eller et hus i Natal området.

Irriterende småfluer

Mange plages med mange bittesmå irriterende småfluer. Ta en skvett rødvin i et lavt glass + 2 dråper med Zalo (oppvaskmiddel) som plasseres der hvor disse fluene ofte er observert. Dette funker som en drøm – rene «killeren».

Doce Fomigas. Vi vet at alle disse bitte-bitte små sukker maurene driver mange til vanvidd og finner seg omtrent umulig å bli kvitt, der de kommer seg inn i omtrent alt, på sin jakt etter sukker,stivelse og fett. På supermarkede finnes det spesial-gift som GEL på tube å få kjøpt mot disse maurene, da vanlig maurgift virker heller dårlig NB!

Eller du kan lage din egen ufarlige gift ved å ta finmalt korn-mel blandet med bitte litt melis og legge dette ut der du ser småkrypene ofte. Disse maurene kan ikke fordøye korn-stivelsen i korn-melet og dør (sprekker) pga dette. «Bolet til disse maurene er så små at det fint får plass inne i hullet til en stikk kontakt i veggen eller tilsvarende steder, så spesialgiften bør plasseres nærme dette, om du finner det.

 

Batterier. Her nede på tropene så er det helt andre forhold for alle typer av elektronikk med tanke på å holde dette i et godt skikk og en spesiell ting bør nevnes; Batterier i fjernkontroller, klokker, reiseradioer etc. Får de stå i etter at de er tomme, så renner syre ut inn i utstyret og kan etse dette totalt i stykker. NB! Ikke stol på at det virkelig er Alkaline-type selv om dette står på dem. Det vrimler av slike pirat-alkaline her i Brasil. Disse er bare simple brunsten-batterier som liker seg dårlig i dette klimaet. Skal du være borte lenger enn 1 måned, så ta og fjern alle batteriene fra disse tingene og legg dem i en tett boks i et kjøleskap som er stillt ned til høyest temparatur (10-11 grader) og som står konstant på. (koster omtrent 30 reals i måneden i strøm for et 450 liters kjøleskap) Det kommer her enda mere ting som burde være oppbevart i dette kjøleskapet når dere er borte. F.eks. så skal alle nye reservebatterier oppbevares i dette kjøleskapet ALLTID! For selvutladningen på nye batterier i 32 graders varme, er formidabel.

 

Medisiner.Har man endel medisiner til overs, som man bruker fast, så skal også disse oppbevares og legges i dette kjøleskapet som alltid som står på, om de ikke tas med hjem – da holder de seg fint – men også mens du er der nede.  NB! 32 varme er ikke en bra temp for medisiner!

Gass.Husk å alltid stenge av hovedkranen for gass når du forlater stedet, enten det er en løs beholder eller sentralt levert.

A\C – AirCondition. Pass på at de som har oppsyn med huset\leiligheten din alltid kjører den(de) minst hver 2.de måned. (5.min) Hvis ikke kan enheten ta stor skade i et så varmt og ikke minst fuktig klima. Den må kjøres for at smøreoljen\gassen kan bli dratt rundt i apparatet. Om de står i månedsvis uten en slik kjøring, kan du riskiere at kompressoren er rustet dønn fast, eller at ventiler,motorer og relèr sitter fast. Stort sett må du da kjøpe et nytt app, for slike reparasjoner er stort sett ulønnsomme og apparatet blir aldri som når det var nytt. /vi har ACr som er over 12 gamle og de fungerer like fint pga et slikt forebyggende ettersyn, selv om vi har vært borte i et år på det lengste. (vi har en nøyaktig «vaktmester»).

Toaletter – Dusj. Sørg for at den som ser etter huset leiligheten din, spyler toalettene og lar vannet renne i alle kraner og dermed da videre fyller opp andre vannlåser i tillegg. Da slipper du sur kloakkluft i leilgheten\huset, som er neste er umulig å lufte bort igjen. Og så slipper du ubudne gjester som kakkerlakker, maur og edderkopper på besøk inn i leiligheten din.

Tøy i skuffer og skap. Vanligvis så har man en masse tøy som man bare lar henge her i Brasil, men vær på vakt mot brun\svartsopp i dette fuktige klimaet som fort kan ødelegge mye fint tøy med flekker som ikke vil gå bort. Kjøp inn en god del pakker med naftalin-kuler /møll kuler) og legg disse i bunnen av hvert skap etter at du har stukket flere  hull i posen med en syl. I skuffene med undertøy etc. tar du slike Zip-Lock poser med endel kuler ihver pose lukker den og stikker flere hull med en syl i posene -en pose i hver skuff. Når du kommer tilbake er tøyet flekkfritt og du lufter fort ut lukten av Naftalin ved å henge tøyet litt i vinden – garantert.

Vaskemaskin  Husk å stenge av vann-hovedkranen til maskinen og dra så ut kontakten. La døren stå litt på gløtt pga luftsirkuleringen.La ikke skitten tøy «overvintre» der inne, da ødelegger du tøyet og i verste fall maskinen.

Kjøleskap\Frys  Trekk ut kontaten og la dør\lokk stå åpent pga luftsirkulasjon, ellers slår svartsoppen til for fullt og setter seg fast selv i plasten.

Vann-kjøler Fjern vanndunken og legg et koppehåndkle over toppen og dra ut kontakten.

Øl og mineralvann + vin. Om du skal være lenge borte, så burde du minst ha en six-pack med øl og brus og mineralvann i kjøleskapet som står konstant på – fint med kald drikke når du kommer tilbake. Har du fin rød\hvit vin, sjampis som du er redd for, så bør også den få plass i dette konstant-kjøleskapet. Annen vin skal alltid plasseres mørkt om du ikke har plass i kjøleskapet. Andre fødemidler bør stå tekkfull og konstant mørkt, hvis de skal brukes videre. Alt annet gis bort til brassevenner eller til dynga.

Vindus karmer.  Om du ønsker tette og fine vinduer, må du spraye med silikon-spray godt rundt alle vinduskarmene på utsiden. Alle mistenkelige sprekker og mur-striper rundt vinduskarmene og fliser må sprayes godt. Dette er meget lønnsomt, da vannskader kan bli svinedyrt og ubehagelig med sopp, ødelagt maling, treverk og en meget vond lukt. Du behøver ikke gjøre dette hvert år om du har vært nøye med sprayingen -fint å komme ned til en tørr og fin leilighet\hus? Alle rør, ledninger og luftekanaler som går inn i leiligheten din, må også sparayes rundt på utsiden NB!

Maur  Når det gjelder maur så finnes det mange arter på bakkenivå, mens i leiligheter over 2-3.de etasje i blokker stort sett bare har bitte-bitte små sukker maur som husdyr. Her finnes det derimot et flott spesialmidel mot disse mikroskopiske maurene som kommer seg inn i alt som inneholder sukker\stivelse. Middelet leveres på en liten plastikk «sprøyte» og bare legg en stripe med Gel på 1 cm. lengde der du ser at de går\oprerer, så snart er de helt borte. (de har sitt lille bo\tue inne i huset\leiligheten din) Mens i hus på bakkenivå må du kjøpe spesialmiddel  felles mot en masse typer av maur og legge ut, gjerne nær «tua» om du finner den. Og endel maurtyper og kakkerlakker elsker å spise såpe. (hånd såpe) Bør fjernes når du er borte > kjøleskapet som står på. Det samme kan sies om skorpioner når det gjelder anti-midler – det finnes spesialmiddel mot dem også, men likevel om du har sko \støvler stående innen rekkevidde for dise krypene så rist dem godt før du tar dem på. Det siste du ønsker er bli stukket av en skorpion – garantert!

ST.BY   En del elektriske apparater som TV, Hi-FI har såkalte St.by funksjoner som gjør at disse kan startes bekvemt fra fjernkontrollen. (rød lampe lyser på apparatet) Dra heller ut kontakten på disse apparatene for også en slik ST-BY bruker en konstant strøm – mer eller mindre og dessuten har det vært ganske freske tordenvær her iblant også >>>og ikke tilkoplet ==kan ikke skades! Gjelder også internett, Skype, PC og routere etc.

NB! Plastikk – visse typer. En ting man bør være fullstendig klar over i dette solige klimaet, er at nivået av Ozon (O3) og ultraviolett lys UV er så mye mye større her enn hjemme i Scandinavia. Dette gjør at visse typer plastikk bare «råtner vekk». Mens andre klarer seg bedre som f.eks. PVC.  F.eks. ikke legg plast av typen lakk-vesker sammen/stablet i et skap > de vil bare smelte sammen å bli ødelagt. Dessuten så bleker solen alt så mye hardere her nede NB! Du blir f.eks. fin og brun selv om du bare sitter iskyggen hele dagen.

Bildekk!  Husk at biler som skal stå lenge på f.eks hardt underlag som betong\asfalt må flyttes på jevnlig pga den høye temparaturen her nede.Blir de stående lenge i månedsvis helt stille, så blir dekkene «flate» der de står i kontakt med underlaget – permanent ødelagt  og blir håpløse og farlige kjøre med, pga. hopp-hopp-hopp-dunk-dunk under kjøring. Samtidig kan vi nevne at batteriet fort lader seg ut i slike temparaturer som 32c og mister også destillert vann om de er av åpen type i cellene. Ta ut batteriet og ta det med inn og sett på en helautomatisk lader, så er problemet løst.

Sol-kremer.   Den solen som du møter her nede er mye farligere enn du aner og er mye sterkere enn på f.eks. Kanari øyene. Så er du blek i huden ved ankomst, så vær så snill å bruke minst 30-40 faktor de første dagene og barna >>>>>ALLTID 50 faktor, men aller helst Sun-Block av et godt merke Bare tåpelig å ødelegge en flott ferie her i Solskinnsbyen pga noe så tåpelig som en farlig solbrenthet og kanskje må ha doktor med sprøyter av smertestillende utover natten. Vi har sett dette flere ganger dessverre.

Sol-Fòlier  Du kan spare store penger ved legge på sol-folier på vinduene dine, slik at skarp sol blir stengt ute – men ikke lyset. Slike folier stopper opp til 84% varmestråling og rundt 55% solstråling(lys). Dermed så blir ikke disse rommen så kraftig oppvarmet på dagtid og air-condition klarer derfor å kjapt kjøle ned rommet før f.eks. leggetid. Bruk mildt grønnsåpevann på begge sider av folien under monteringen og skjær vekk overflødig folie med et barberblad etc. Husk å stryke alle luftboblene ut mot nærmeste side ved hjelp av en liten svaber før grønnsåpen tørker. Resultatet ser ut som det er sprøytet på (helt slett) og varer i mang år fremover. NB! Vi køpte folien på Biltema hjemme,men det finnes sikkert også her nede.

Ekte kremfløte. Alle så får vi lyst på en ekte bløtekake en gang i blant, men ekte kremfløte som lar seg piske er ikke lett å finne her. Men for øyeblikket så selger supermarkedet EXTRA ekte piskbar kremfløte under navnet Amelia 1 liter og 0,2 liter. Produktet CREM de LEITE kan ikke brukes til dette formålet, den lar seg overhode ikke piske! Og produktene som omtales som bare CHANTILLY, er et margarin-basert produkt og finnes i mange varianter fra spraybokser til pulver, men smaker der etter. Pisket ekte kremfløte på vafler og bløtekaker er et MUST og våre brassevenner her er helt ville etter dette – men de klarer ikke engang å piske dette selv.

Elektriske dusjer.  Her kommer en gjenganger; når det gjelder å bruke elektrisk oppvarmede dusjer riktig:

1. Får du for: For kaldt vann >> minsk mengden av vann.

2. Får du for: For varmt vann >> øk mengden av vann.

Verre er det ikke.

****************************************************************************

Har du gode tips som du vil ha med, så kontakt oss gjerne – eller om det er noe annet du lurer på.

*********************************************************************************

1-ÅR EVALUERING AV OPE  – OIL PULLING.

********************************************

Ja nå har det gått ett år med prøveprosjektet vedrørende Oil Pulling (OPE)  og vi skal kort oppsummere de viktigste erfaringene vi har fått i denne evalueringsperioden. De er evaluert etter antall positive tilbakemeldinger.

1. De aller fleste tilbakemeldingene vi har fått, går på et stort øket energinivå og mindre søvnbehov, bedre velvære,bedre humør, perioder av depresjon og nedstemthet er forsvunnet.

2. Veldig mange melder om store forandringer i munnen; Blødende tannkjøtt har blitt borte og «kloakk-lukt» har forsvunnet. Tildels meget hvitere tenner, mange melder om bortfall av herpes problemer i munnen og plagsomme munnsår.

3. Lavere blodtrykk og nedjustering av daglig mengde blodtrykksmedisiner. (i samråd med fastlege). Lavere kolestrolverdier. Forbedrede andre blod-verdier, som blodprosent, senk etc. Noen melder om stadig færre og mindre problemer med Migrene.

4. Mennesker med plagsomme hudsykdommer som f.eks. Psoriasis melder om forbløffende forbedringer i sine utslett og radikalt færre utbrudd og stadige totale visuelle forbedringer. Mange melder om negler og hår som «gror som ugress» og blir mere glansylt/mykt/krøller. Diabetes-2 pasienter melder om stadig mindre behov for tilskudd av Insulin (i samråd med fastlege).

5. Mange melder om forbløffende endringer i sine problemer med forkjølelser og influensa. «For vi har neimen ikke hatt influensa eller forkjølelser  slik som vi alltid pleide før, og vi føler oss utrolig friske og sunne istedet». Flere melder om radikale forbedringer i forskjellige typer av allergier og store forbedringer i øre-nese-hals regionener som f.eks. bihuler.

6. Flere tilbakemeldinger fra menn går på øket libido(kåthet),bedre/lengre ereksjon og et særdeles forbedret sex-liv igjen. Noen tilbakemeldinger også fra kvinner som melder om øket libido. Videre så melder flere om mindre smerter i forbindelse med reumatiske plager, fibromyalgi og ME plager. Endel tilbakemeldinger om forbedringer i mageregion/fordøyelse. Andre melder om bryst smerter som er blitt borte i lunge/hjerte regionen og en bedre pust. Flere melder om færre kramper og smerter i div. muskel-grupper.

7. Vi skal også ta med noen få negative tilbakemeldinger som går omtrent utelukkende på slitasje og skjelett-skader og vi gjentar på nytt; At man kan ikke forvente at OPE skal kunne virke positivt på mekansike brudd/slitasje skader, arr, implantater, etc. Selv om det finnes noen få indikasjoner på tingenes tilstand også her kan forbedres pga et meget potent, økende og kraftigere imunforsvar. NB! Imunforsvaret ditt er den dyrbarereste funksjonen i hele kroppen din NB!

Nå er vi altså ferdig med evalueringen av det første året med OPE og summa summarum; Dette er en billig, ufarlig,lettvint og nærmest gratis måte å booste kroppens imunforsvar på og hjelper deg til et sunnere og lengre? liv. Så vi skal fortsatt ta imot tilbake meldinger om hva som skjer med kroppen din og dine erfaringer med OPE.

————————————————————————————————

PS. Vi får stadige tilbakemeldinger om positive ting som skjer med kroppen pga OPE!  NB!

 

LYKKE TIL!