Arkiv

Reiser- Fly – Ruter info

NB!

Her kommer et lite tips som er verd å legge seg på minnet når det gjelder bestilling av fly billetter.

Mindre enn 14 dager før og mer enn fem måneder før = dyrt
De billigste flybillettene får du om du bestiller cirka 49 dager før avreise (syv uker). Bestiller du mindre enn 14 dager i forveien, eller mer enn fem måneder i forveien stiger prisene vesentlig. Men aller dyrest er det for dem som bestiller mindre enn syv dager i forveien, skriver cheapair.com.

I tillegg er det verdt å huske på at at tirsdager og onsdager er de billigste dagene å fly på. Fredag og søndag er de dyreste utreise- og ankomstdagene.

Funnene til den japanske professoren Makoto Watanabe og tyske Marc Möller, begge ved institutt for økonomi ved universitetet Carlos III i Madrid, bekrefter konklusjonene til Momondo og cheapair.com.

I september 2010 presenterte de en komplisert matematisk formel.som beviser den gyldne åtte-ukers regelen. Resultatet vakte oppsikt globalt og rapporten ble sitert i The Economic Journal og omtalt av blant annet The Guardian, The Economist, Time, Spiegel, El Pais, La Repubblica og BBC.

 

Professorenes formel ¿A = gUG + min(k – g, (1 – g)(1 – r)) der ¿ (et spesialtegn som ser ut som tegnet «Pi» som Nettavisens publiseringssytem ikke liker, red.anm.) er lik fortjenesten på forhåndsbestilling av flybilletter. Svaret er at du får billigst flybillett ved å bestille nøyaktig åtte uker før du skal reise.

Norske flyplasser

Skandinaviske flyplasser

Brasilianske flyplasser

Governador Aluízio Alves International Airport (Sao Gonzales do Amarante)

Congonhas, São Paulo (GRU)

Flyselskaper

Billige flyreiser

Generell informasjon