Arkiv

Medisin fra Amazonas?

Daglig liv.

Idag skal vi igjen ta for oss en medisinplante som blant annet indianere i Amazonas sverger til som en av sine aller viktigste tilganger når det gjelder naturmedisin.  Planten som finnes over hele Sør og Mellom-Amerika blir i Brasil kalt for Graviola eller Annona Muricata på latin. (tar du med slike tørkede blader hjem, så kan det være lurt å legge en tydelig lapp i hver pose med opplysning  om hva dette er for noe >>>> GRAVIOLA —Annona Muricata  (latin) Denne planten som det finnes godt av i Natal og RN er ofte i bruk her som medisin og det er mange som sverger til hjelp fra denne mot blant annet parasitter og infeksjoner etc. Er meget virksom mot innfeksjoner/kreft i urinveier og blære – også om du har fått kronisk infeksjon. Vi får friske grener\blader av venner og kjente gratis.

Det bedrives for tiden en intens forskning på denne plantens virkninger mot kreft og foreløpige resultater er meget lovende. Foreløpig er bare noen få (25-30) kjemiske stoffer kartlagt i denne planten som inneholder rundt 150 forskjellige forskjellige typer stoffer. Stoffene i planten ødelegger tumørcellene i svulster og dreper virus, bakterier, sopp og parasitter. Stoffene fra planten angriper\søker opp  bare de unormale tumør-cellene, mens den lar de friske cellene være urørte, til motsetning av cellegift som angriper alle typer av celler dessverre.  Planten viser spesiellt lovende tendenser særlig mot de aller farligste kreft typene som; lunge, brystkreft, prostata, tykktarm, urinblære, hud, bukspyttkjertel etc. Studiene viser også en stor evne til å booste kroppens eget imunforsvar. Et av de kartlagte lovende/virksomme stoffene er 10.000-12.000 ganger kraftigere enn den til nå mest brukte cellegiften i verden og er ufarlig for kroppen og uten farlige bi-virkninger, men medisiner ordinert av lege eller sykehus, skal ubetinget brukes videre selv om man vil prøve Graviola (Annona Muricata) i en periode. Våre venner understreker at det er viktig å starte kuren så tidlig som mulig og ikke vente til kreften er inne i den avsluttende fasen. Da kommer også virkningen til syne hurtigst mulig.

Videre så er planten kjent av indianerene et par tusen år bakover for å virke beroligende – omtrent som våre «lykkepiller», antidepressiva og å kunne stabilisere blodtrykket på en effektiv måte. Indianerene bruker som regel bladene (som te) og/eller selve frukten, som også kan kjøpes fersk i Natal/RN. Barken kan også brukes, men da ødelegger man jo treet. Finnes også i kjøledisken som en frukt-slush – ypperlig til en sunn milk-shake! Når det gjelder å bruke den som te, så er det meget viktig at bladene som tørkes, beholder sin grønnfarge akkurat som tørt  høy i Norge skal være grønt for å ha kvalitet. (Tørre brune blader har ingen virksomme stoffer inntakte lenger.)  De kan da lagres over lengre tid mørkt/tørt/kjølig! Man bruker som en normal styrke 9-10 medium store blader kuttet opp i tynne strimler og overhelles 1 liter kokende vann og skal deretter trekke i 2-3 timer. (rørt rundt en gang iblant)  Denne teen smaker nesten ingenting men kan godt settes i kjøleskapet oppblandet med f.eks. litt solbærsaft og så drikker man et lite glass 1-1,5 dl. hver morgen og kveld som en normal dosering. (andre doseringer etter behov) En periode av bruk bør bestå av minst 2-3 måneders bruk, før det helt store begynner å skje opplyses det fra brukere.


NB! Denne teen er ufarlig for kroppen og ødelegger ikke virkningen av andre medisiner og skal heller ikke erstatte andre medisiner som er ordinert av fastlege eller sykehus! Disse tas på vanlig måte paralellt med Graviola. (kan også være lurt å holde et våkent øye med blodtrykket når man drikker denne teen?)


Graviola er en ganske stor og piggete frukt.  http://www.chinese-herbs.org/graviola/graviola-health-benefits.html

Bladene er tykke og litt voksaktige og jo mindre strimlene er som de klippes i, jo lettere trekkes medisinen ut av bladene. Vi har fått tilbakemeldinger på at planten virker etter hensikten, både blant brasser og venner med problemer hjemme i Norge.