Arkiv

Usikkerhet rundt den nye fly plassen.

 

Usikkerhet terroriserer befolkningen i Sao Goncalo do Amarante.

«Jeg trodde jeg skulle tilbringe hele livet mitt her. sier innbyggeren og rancheieren Miguel Noronha, 67, han ble tvunget til å forlate sin eiendom i Sao Goncalo Amarante, i bydelen Região Metropolitana, etter at han ble utsatt for  stadige angrep. Hvor mange ganger har ikke jeg ringt til politiet for å melde om vold\ran til dem? For Miguel Noronha, var trettiseks ganger ikke nok og gjentakelse av forbrytelser og uverdige voldsepisoder han har vært utsatt for. Les bare;
Adriano AbreuMiguel Noronha, 67 år, angrepet 36 ganger, 28 politirapporter på navnet, ingen aktiv handling er iverksatt fra politiets side.

Eiendommen representerte drømmen for Michael til å forlate byen og bo i rolige omgivelser på landet. For 43 år siden, da han dro hjem for å flytte fra Natal til Sao Goncalo, så rancheieren muligheten til realisere målet og begynte med å holde storfe og frukt dyrking. Året 2011 representerte sammenbruddet av målene og forpliktelsen av å være omgitt av høye murer for å beskytte seg, hunder, elektrisk gjerde etc.  Etter ran, nye overfall og tyverier, flyttet han til en bygning i distriktet Petropolis, på østsiden av  Natal.

Ifølge vitnesbyrd fra Miguel Noronha, begynte en aksjonen i mars 2011 som bestemte for at de skulle gi opp, da familien ble offer for et hus-overfall. «Fire bevæpnede menn tvang dem til å overgi seg og ble låst inn i et rom. Deretter tok bandittene alt de eide og lastet dette opp på en lastebil og forsvant. TVer, datamaskiner, smykker og alt som kan selges for penger ble tatt sier Michael.

Etter hus-overfallet besluttet familien å flytte til Natal, slik at man kunne leie inn vektere  for å vokte stedet hvor de nå bor. «Ingen vaktmann turte være mere enn to dager på den gamle ranchen pga frykt for sitt eget liv»!

Politiet i byen sier at de erkjenner en stadig økende tendens av kriminalitet i byen og sier at de håper at sentrale myndigheter vil styrke sikkerheten i byen vesentlig når den nye flyplassen er ferdig. Det er en kjennsgjerning i Brasil at flyplasser tiltrekker seg ofte mye råte, vold og kriminalitet pga det faktum at området inneholder spesielle typer av firmaer, butikker og lagre som er fristende å plyndre sier politiet, med andre ord så finnes det mere verdier i slike områder enn vanligvis ellers i landet.