Arkiv

Ponta Negra under enhver kritikk.

Karneval a`la Ponta Negra.

De besøkende som forventes å besøke  karnevalet i Natal skal ikke forvente nyte skjønnheten i Ponta Negra slik som de kunne tidligere.  Ifølge innehaveren av den kommunale Department of Urban Services (Semsur), Luis Antonio Albuquerque, vil ikke gjenoppbygging av det ødelagte området som ble ødelagt av høyt tidevann i de siste ukene, starte  ogfør på mandag den 27 feb., eller etter ferie-helgens slutt. «Vi må følge lovligheten, vi avventer derfor rapportene som bekrefter om en nødvendig  natur intervensjon,» sa sekretæren til media.
Alex Régisa opplyser at kraftige bølger fra havet, har allerede ødelagt flere deler av den berømte  strandpromenaden i Natal og umuliggjør en normal bruk av denne flotte turistattraksjonen.
Arbeidet med å gjenoppbygge ødelagte deler av strandpromenaden er budsjettert for $ 400.000. reals.  Etter utgivelsen av rapportene, er selskaper blitt tilkjennegitt at byen skulle begynne å jobbe i nødmodus, uten anbudskonkurranse. Men i henhold til president i Association of utleiere Chair\stol i Natal, Genesis Sousa, blir løsningen som er lovet av av byen bli kun palliativ og tidevannet vil straks på nytt ødelegge det reparerte fortauet. «De vil reparere kun fortauet og da vil tidevannet snart alt igjen. Vi trenger å tenke på andre muligheter rundt utsalgsstedeene, som for eksempel bygging av en molo.» Genesis har brukt over 400 reals – en tredjedel av sine månedlige inntekter – til å bygge en stige for å gi adgang til teltet der han jobber.

Edileuza Teixeira, 40 Paraíba, besøkte stranden for første gang og ikke skjule sin misnøye. «Jeg likte det veldig mye, men strendene i Joao Pessoa er renere og mer organisert,» sa han til media.

Sekretær for Semsur, Luis Antonio, mener imidlertid at problemet med Ponta Negra er uunngåelig. «Dessverre, Brasils mest populære strender, som Ipanema og Copacabana, holder nå på å  gåi gjennom den samme situasjonen,» forklarer han, med henvisning til tidevannet forårsaket av drivhuseffekten og uordnet urban erobring av strendene våre sier han.

Tre undersøkelser av det som  truet den fysiske integritet av de besøkende ble tatt før den offisielle starten av reprasjonsarbeidet.  Minister sier at han undersøkte problemet i litt over en uke og han sier at problemet med erosjon i Ponta Negra gjorde ham overrasket, men vi skal snart  finne en løsning på problemet. Mens arbeidene pågår så får turister som  Sandra Teresa fra Curitiba , finne seg i å ta med seg  dårlige minner fra byen Natal. «Jeg så  heller en masse hull . Jeg savnet toaletter og tilgang ramper ned til selve sanden\strandentil stranden også. Jeg fant en mangel på respekt og stor likegyldighet,» sa han.

PLANER

For å hindre fremdriften av nedbrytning i andre deler av kysten, hensikt Semsur å implementere, i samarbeid med Institutt for geografi, Federal University of Rio Grande do Norte (UFRN), en studie som vil i detalj granske de kritiske punktene for hver strand. Intensjonen med sekretæren er å stole på innsatsen til Institutt for Tourism (Setur) og Municipal miljø og planlegging (Semurb). I dette tilfellet, sa han, gjenoppbyggingen denne gang vil bli bredere og ressursene vil komme fra den føderale regjeringen. Det første møtet vil finne sted kort tid etter ferien. Med studien vil det være mulig å utvikle mekanismer for å bistå til bevaring og bedre bruk av offentlige anlegg langs strendene våre.

Og vi legger til for egen regning; Det er jamen ikke en dag for tidlig!