Arkiv

Ponta Negra klarte seg unna tidevannet.

Høyvannet bringer ingen store forstyrrelser til Ponta Negra.

 

Siden jul Sivilforsvaret kunngjorde at det høyeste tidevannet av året ville oppstå i går for å kunne ødelegge kanten av Ponta Negra og  Redinha strendene. Men så skjedde ikke og de 420 store sandsekkene som byen hadde utplassert – gjorde jobbeen sin. Tidevannet på 2,5 m og 2,3 m som skjedde ved 04:30 og 16:58, henholdsvis, var ikke nok til å invadere fortauet og forstyrre livene til handelsmenn, forbipasserende og de få turistene nå på slutten av skoleferien i Ponta Negra .

Adriano Abreu sier at de 420 sandsekker var i stand til å beskytte det som gjenstår av Promenaden  i Ponta Negra.

Sivilforsvaret håper at midlene fra føderale myndigheter kan bli frigjort allerede idag, slik at reparasjonsarbeidet kan komme igang så fort som mulig.

Nyesandsekker vil bli utplassert på nyoppdagede punkter allerede på mandag for ytterligere å beskytte restene av strandpromenaden.
Badegjester

Selv om vannet var høyt, var det mange badegjester som trosset faren sent på ettermiddagen. Flere badegjester ble observert ute i de frådene surf-bølgene, mens de manøvrerte brettene sine langs bølge-kammene med bravur.

 

En som er ikke er fornøyd  i det hele tatt med denne situasjonen, er selgeren  Cícera André da Silva, som selger vesker, saronger og andre kvinners tilbehør. «Fra mandag til nå, har jeg ikke engang  fått inn R 50,00 reals. Under normale  perioder av skoleferienfår jeg normalt inn R 400 per dag. Backlashen på Ponta Negra må ha skremt  bort turistene i år,» avslutter han. Cícera Silva snakket med en  offentlig tjenestemann Dubeux Alex Dantas, 46, som sa; «Vi kommer hit for å se vakre ting og finner at alt ødelagt. Disse posene vil ikke bli stående her lenge sier han, for du kan ikke bekjempe kraften av havet med et midlertidig tiltak,» sa han. Strandpromenaden er nå ironisk brutt med synlige ødelagte kloakkrør og er ingen turistattraksjon lenger fordi det er ingen mangel på folk som tar bilder og bringer kaoset ut til media.

Forskere overvåket tidevannet ved  UFRN. (Universitetet)

Under høyvann, vardog  ingen representant i prefekturet tilstede .Diferente doktorgradsstudenter ved professor ved Federal University of Rio Grande do Norte (UFRN), koordinerer nå en overvåkings studie av tidevannet fra april måned med sine doktorgrader på ulike områder som geologi, geografi, kyst ingeniører og oseanografer, til å samarbeide om en detaljert rapport om sin forskning på objektet.

I den forstand at det er oppståtrt en erosjon som er mere intensiv enn før,så gjør grupper fotoserier av steder som berøres av det høyere tidevannet og GPS overvåker volumet av sand som nå dras ut  til sjøen, noe som ikke er så lite for tiden. Man har en idé om at i løpet av en månded, fra april til mai, ble det dratt ut over 20 kubikkmeter med sand på et gitt punkt, noe som gir nok til  å fylle, ifølge André Santos, seks  lastebiler, med mere enn tre kubikkmeter med sand.

Atlanterhavet holder på å ta tilbake strendene som vi har hatt på lån?