Arkiv

Tilførselen av medisiner til Natal blir bedre.

Det meldes nå at den prekære situasjonen som har preget leveranser og lagerhold av viktige medisiner i Natalområdet, nå viser tegn til store forbedringer og at situasjonen er i ferd med å normalisere seg. Helsevesenet og sykehusene i området mottar nå også nye forsyninger av viktige ting som bandasjer, injeksjonsvæsker, sprøyter og hjelpemidler, som lenge har vært på ønskelisten til helsevesnet.

Nye forsyninger av smertestillende, antibiotika, insulin, antidepresiva, blodtrykksmedisiner og en rekke andre spesialmedisiner kommer nå daglig inn til lager i Natal og letter på den vanskelige situasjonen i hovedstadsområdet. Likevel så melder sykehusene om mangler på viktige medisiner som de har på sine ønskelister.

En annen ting som er i ferd med å bedres er bestillings-rutinene og lagerhold. Det har vært tendenser til at man bestiller i «hytt og pine» og omtrent ikke rulerer eller oppdaterer hva som finnes på lager og dette igjen forårsaker at en rekke medikamenter plutselig har gått ut på dato og ingen nye er bestillt som erstatning. Det hviskes også i krokene om en viss korrupsjon vedrørende bestillinger av medisiner og når man erkjenner at landet er Brasil, så finner vi ikke dette så veldig utenkelig?