Arkiv

Saken med Via Costeira tas opp i Brasilia.

Via Costeira i Natal er en av de sakene som skal diskuteres i Brasilia denne uken.

Med sine hotell så bringer Via Costeira utvikling, arbeidskapital, business til hovedstaden i RN og påvirker ikke den grønne delen  som befinner seg på oversiden av denne avenyen langs  Parque das Dunas. Ingen hoteller ved Via Costeira bidrar til å forringe dette særegne området i Natal. Hva er best for Natal, naturrestriksjoner av rigoriøs karrakter, eller smart tenking som gagner byen Natal?

Rio Grande do Norte vil være i en spesiell fokus i Brasilia denne uken, i tillegg til å fremme turismen. Alt dreier seg om tillatelser langs Via Costeira til å få lov til å føre opp nye hoteller og fremdeles ta hensyn til økologien i området med Dunasen. (lav Atlanterhavs-jungel som snart er utryddet i området rundt Natal).Man lover å ta i bruk særdeles strenge krav for ikke å forstyrre økologien i området, mens naturvernforkjemperene mener at denne flotte siste rest av en slik særegen jungel-type vil bli fullstendig ødelagt og rasert ved en videre utbygging langs Via Costeira?

Vil bli værende i den føderale hovedstaden (Brasilia) i dag og i morgen, sa blant annet Rosalba Ciarlini (Guvernør), sekretærer Economic Development (Benito Gama) og turisme (Renato Fernandes), og gründer Arnaldo Gaspar Jr (formann Sinduscon-RN) og Habib Chalita (president da Cruz-RN).

Altså mye fint VIP folk på barrikadene med vidt forskjellige meninger om dette nydelige park-området med en særegen fauna og planteliv. Delegasjonen vil diskutere Natal under høringen (planlagt av kongressmedlem Eduardo Henrique Alves) med miljøvernministeren, Izabella Teixeira, president i IBAMA (naturvern), Volney Zanardi.

Det hadde vært meget intressant å vært en flue på veggen under disse diskusjonene, for her står partene langt fra hverandre, med kapitalinteresser på den ene siden, mot naturverninteresser på den andre siden.