Arkiv

Notarius avgifter reduseres.

Notarius Publicus tjenester skal redusere prisene.

 

 

Å gifte seg skal bli  billigere og også skilsmisse, å registrere eiendom, notarize og mange andre tjenester som tilbys av dette Notarius Publicus kontoret skal bli billigere.  Dette pga den nye eksisterende lov nr. 9619 om endring av den såkalte «Lov om kostnader».  I tillegg til avgiftene (betaling for tjenester levert av notarius), gir loven også noen reduksjoner i beløp av saksomkostninger.

 

For å få en idé om reduksjonenes størrelse, så er for registrering av ekteskap senket fra 291,38 reals til 196,00 reals., for eksempel, steg fra R $ 291,38 til R $ 196,00. Utstedelse av en skilsmisse med eiendeler fra R $ 518,00 til R $ 248,00. Samme verdi (248,00) vil nå bli belastet for registrering av skjøtet på eiendom.

I motsetning til hva man tidligere har trodd, så ble Association of Notaries og registrarer av RN (ANOREG / RN) fornøyd med reduksjonen av gebyrene. «Mange mennesker som har dårlig råd, dropper å offentliggjøre registrering hos Notarius Publicus, med den følge at de kan komme opp i alvorlige problemer senere i livet pga mangel på denne juridiske formaliteten.»

Den nye loven bør også representere en positiv trigger  til byggeindustrien ved å redusere kostnadene for å registrere eiendommer. Beløpet som betales for registrering av skjøte eller avtale om salg av eiendom ble i enkelte tilfeller redusert med opp til R $ 1,300.00.

Registreringen av kontrakter opp til R $ 40.000, inkludert kjøretøy finansiering, ble redusert fra R $ 279,72 til R $ 105.00.

Etter den nye loven, godkjent av Legislature og undertegnet i lov av sentralbanksjef Rosalba Ciarlini 10. mai, så må alle Notarius Publicus følge de nye statlige verdier/priser i den nye tabellen. Brudd på å følge disse verdiene kan føre til tap av tittelen til Notarius kontoret.

Loven er populær blant befolkningen i Brasil som mener at skatter og avgifter er alt for høye her i landet.

(Da skulle de ha tatt en tur til Norge da?)