Arkiv

Alecrim befinner seg inne i en omvandlingsfase.

Alecrim sitt utseende og service-nivå er i ferd med å endres.

For å unngå å miste kunder, har enkelte av butikkeierne i gatene her nå t flyttet til andre lokasjoner, sa Ailson Feitosa, forretningsmann og president i Association av Kjøpmenn i distriktet Alecrim (AEBA), ansett som blant en av de 100 største kjøpesentrene i landet. Noen fasader har forandret seg og blitt pusset opp, mens andre har innstallert annet utstyr som f.eks. air-conditioning og begynte andre å tilby gratis vann og kaffe. «Ve den som ikke gjør det,» sier han for her må man følge med i utviklingen.

Men endringene, noen laget etter en påvirking  fra enheter som for eksempel SEBRAE / RN, som har konsultert for omtrent halvparten av forretningsdistriktet – stoppet ikke der. Ifølge forskning utført av foreningen, så har 27% av bedriftene/butikkene i Alecrim, ansett som det  største kjøpesenter i RN, har forandret sin bransje eller endret sin virksomhet i løpet av de siste to årene.

Men likevel synes alt dette å være utilstrekkelig. I denne perioden reduserte 23% av butikkene sin  fysisk plass, eller fakturering eller personlig salg.  Kun 9% av det totale bildet kunne melde om en vekst. «Konkurransen med kjøpesentre merkes nå hardt og det er urettferdig. De går foran flere grunner,» sier Ailson, som har jobbet i Alecrim i 30 år og ser nå at 15% av butikkene er solgt eller skiftet eier i de to siste årene. «Alecrim har  ikke lenger den fordelen at de  også tilbyr produkter og tjenester som ikke finnes i kjøpesentre,» forklarer han.

Tross vanskelighetene …, «så vil ikke gate butikkene endres».

Det er fortsatt kunder som foretrekker Alecrim fremfor andre, som f.eks. Grace Varela, 56 år som bor i Capim Macio området, nær flere kjøpesentre, men foretrekker likevel å kjøpe i Alecrim.  «Jeg synes jeg finner alt her inne,» forklarer hun. Flere som kjenner til forholdene påstår at Alecrim faktisk er det største utendørs kjøpesenteret i hele Latin-Amerika.

Pga dette og andre grunner gjør  at gate handelen her ikke vil ende, sier Mabele Dutra, leder av programmer laget av SEBRAE for mikro-og små entreprenører som ‘Lokale Innovasjon Agenter «og» Strong Retail’. «Publikum er så forskjellige og mens noen søker til  kjøpesenterenes bekvemmelighet, så vil andre fortrekke Alecrim på jakt etter tilbud og bra priser og en personlig service.

Organisasjonene mener at det er plass til alle og konkuransen kommer alle kjøperne tilgode i form av sunne priser og et variert utvalg – alt sammen sett under ett?

Bevisste eller impulsive forbrukere blir stadig mer krevende, sier Amaury Fonseca. Og for å møte denne kunden så trenger «kjøpmennene  å innovere, uansett hvor du er,» sier han. Problemet, ifølge Nelson Barrizzelli fra CNDL, er at «jeg hører, men jeg ikke ser store bevegelser. Generelt er kjedebutikker  bare eiet av en eier og tendensen er derfor å gjenta seg selv slik han alltid har gjort og dette skaper lite av ny innovasjon dessverre.

Men … tilstedeværelse av kjøpesentre kan også anses som «strategisk positivt» sett fra kjøpmennenes ståsted, da  kjøpesentre har en fin tendens/evne til å tiltrekke seg forskjellige potensielle kunder.

Likevel så klager en del mindre gate-butikker i Alecrim på at myndighetene gir tilstand til stadige nye oppføringer av kjøpesentre rundt Alecrim og på den måten «stjeler de penger ut av lommene våre» og uthuler levebrødet vårt, sier en talsmann for gruppen.