Arkiv

Fiskebåt forsvunnet på havet utenfor RN.

Fiske båt borte på sjøen utenfor RN.

Venner og familie til de  seks av mannskapet på fiskebåten JEFERSON   – som forsvant tidlig søndag morgen er ivrige etter å høre nytt om; Dennis, Joe Manuel, Hominho, Maria Joao da Silva og Francisco – de to siste er brødre. I Canto do Mangue, prøver nå fagfolk  å finne ut hva som kan ha skjedd med båten, siden alle de savnede er erfarne med sjøen.

«Den siste kontakten jeg hadde med dem var lørdag morgen når båtene sendte en rutinemelding. Vi bare vet hva som ble gjort på båten gjennom vanlig kommunikasjon med en annen båt Emanuelle på søndag og siden ingenting mer,» sa Ubirajara Silva, bror av Joao Maria.

Alle av dem er fiskere, er i aldersgruppen 30-50 år. «Vi kan tenke oss mange situasjoner, det kan ha vært en såkallt  «hull bølge» – som er den plassen som ligger mellom en bølge og en annen – de kan ha vært truffet av et annet stort skip, det kan være det dårlige været …… .

Fartøyet som han viser til er at Emanuelle var nær båten når den forsvant. Ifølge Port Authority, var de to båtene kun 4 km fra hverandre og ca 200 km fra Natal da de mistet kontakten. «Fra den informasjonen som mannskapet ga oss fra Emmanuelle, rundt 20.30 et stort skip gikk mellom de to båtene og etter dette ble all kontakt brutt mellom de to båetene og  det var ikke lenger noe å høre», forklarte havnemesteren, Goes  Rodolfo.

Selv på søndag (12), fortsatte den intensive letingen både med marinefartøyer og fly. Ankomsten av patruljebåt til området er ventet i  kveld. Båten Emanuelle er tilbake i Natal, men foreløpig er det ingen ny informasjon i saken.

Skipet som antas å ha sunket, er cirka 11 meter langt og er laget av tre. Skroget er svart og overbygg hvitt  med en gul stripe fra baug til akter. Ifølge fiskerne i Canto do Mangue hadde de ingen livbåt, bare en bøye med fartøyets navn.

Ifølge Port Authority, er det pådenne tiden av året, ofte ekstra sterk vind som kan gjøre havet ekstra mere opprørt enn vanlig. Det ble også utstedt fra Sjøforsvaret en advarsel om en kuling frem til dag den 15. august da det kan være bølger opptil tre meter høye. Det er derfor viktig at enhver farkost sjekker sitt sikkerhets utstyr som bøyer, livbåter, kraftproduksjon, avløpspumper etc.

Skipet sank antageligvis nær øya Fernando de Noronha.

En annen båt, båten Poty, som førte med en last fra Recife til Fernando de Noronha med drivstoff, sank på vei til øya, på lørdag kveld (23:00), i nærheten av byen Cabedelo, Paraíba. Alle de seks besetningsmedlemmene ble reddet i live og er uskadd.

«Ulykken skjedde på lørdag 16:00 tiden og de seks besetningsmedlemmer overlevde takket være livbåten til fartøyet. Det er derfor vi snakker så mye om viktigheten av å ha sikkerhetsutstyret på båtene i full orden, det være seg fiske eller sightseeing, «sa havnesjef RN, kommandør Rodolfo Goes.

The Port of Pernambuco vil åpne for en gransking årsakene til denne ulykken.