Arkiv

Nybilsalget holder seg oppe.

Salget av nye biler holder seg fremdeles oppe og skaper ventelister.

Redusere skatt på industrilandenes products (IPI=MOMS) for nye biler som trådte i kraft siden mai 2012, har økt etterspørselen og redusert varelagre over hele landet. Ved juletider leveranse er det nå kø for å kjøpe ny bil. Hos en av Renault forhandlere, kan ventetiden være opptil 60 dager for modeller som Renault Sandero, sier salgssjef Diego Batista. Hos en av Fiat forhandlere, kan ventetiden være opptil 120 dager for de nylig lanserte modellene, ifølge Carlos Zonta, daglig kommersiell leder. Det er også kø i andre byer som Sao Paulo, der forbrukerne må vente  i gjennomsnitt 90 dager.

Rodrigo Sena Concessionária i Natal: salget i går var intenst, godt stimulert av fallende skatt (IPI) .

Mange av modellene slik  som den nye Fiat Uno, er tilgjengelig for rask levering og  ‘forsvant’ i økende takt sammen  med økende etterspørsel i løpet av de siste månedene, sier lederne  som feirer en stor salgsvekst. Hos Renault forhandlere, så økte etterspørselen etter nye biler med30% etter reduksjon av IPI. Hos Fiat forhandler, økte omsetningen med hele 50% i juni og 70% i juli – sammenlignet med en måned uten fri for inntektsskatt (IPI). «Varelageret vårt er nå svært lav, fordi vi selger unna omtrent alt,» sa Zonta.

Salget av antallet kjøretøyer bærer preg av – termometer salg og viser ytterligere tegn til oppvarming. I juli, ble det i  RN solgt 3.734 nye biler, da vurdert bare personbiler og lette kommersielle kjøretøy (for eksempel varebiler og lastebiler), ifølge en undersøkelse fra National Federation of Automotive kjøretøy Distributører (Fenabrave), som representerer syv tusen forhandlere rundt om i landet. Tallet er 20,1% høyere enn på samme periode i fjor. Dette er det nest beste resultatet for juli måned innhentet på ti år. Det er bare mindre enn salget i  2008, da det ble solgt 4.492 personbiler og lette nyttekjøretøyer i staten. Hele Brasil, som registrerte en økning litt større enn RN, hadde det beste resultatet for juli måned siden 1957, da statistikken begynte.

Den økte etterspørselen etter biler forårsaket en svak økning i industriproduksjonen i juni (0,2%), ifølge leder av Department of Industry av den brasilianske institutt for geografi og statistikk (IBGE), André Luiz Macedo, fortalt til portalen G1.

Reduksjonen av IPI, som gjorde at bilen i gjennomsnitt ble 10% billigere, bidrar til å trekke tallene opp, sier Carlos Zonta, kommersiell leder av en Fiat forhandler. Det samme sties av Flavius ​​Meneghetti, president for National Fenabrave, ansvarlig for utlevering av data. Selv den diskonterte IPI  sier Meneghetti, så var resultatet  negativt. Denne utøvende mener at at skattenedsettelsen, som avsluttes 31. august, blir ytterligere utvidet. Finansministeren, Guido Mantega  imidlertid, har signalisert at det muligens vil bli en forlengelse. «Det er det vi ble enige om på forhånd og det er nok det vi gjør,» sa ministeren.

En slutt på IPI reduseringen vil garantert føre til å dempe salgsveksten.

Siden Skatt på Industrilandene Products (IPI) ble redusert i mai i år, økte antall registreringer 30,4% i Rio Grande do Norte, fra 2.863, i mai til 3.734 i juli. Men forhandlere mener og  tror de vil møte vanskeligheter med å holde varmen i salget oppe , ved en slutt på reduseringen av IPI.  «Det er ikke sannsynlig at vi kan opprettholde denne indeksen da (vekst),» sier Diego Batista, en salgssjef hos Renault forhandlere. Med slutten av tiltaket kan salget falle så mye som opp til 30% er det estimert.

Ifølge Carlos Zonta, kommersiell manager for en av Fiat forhandlere, ville reduksjonen i salget skje gradvis. «Jeg tror at hvis ikke IPI blir forlenget så vil salget falle gradvis hvis IPI økes trinnvis. Dette store salget vil da langsomt bortfalle, men den negative effekten blir ikke så stor som mange tror, men den vil vare og vi vil ikke selge så sterkt som før.»

Ledere unngår nå å lage prognoser for resten av året. «Når vi ikke vet om reduksjonen av IPI vil bli forlenget eller ikke av den føderale regjeringen så blir det litt vanskelig å spå. Vårt selskap vil selge totalt mer enn det solgte i fjor, men av personlige grunner så tror jeg at andre forhandlere kan møte vanskeligheter med vise til en totalvekst mot slutten av året, «sa Zonta.

Rapporterings Teamet til avisen Tribuna do Norte forsøkte å kontakte president i Union of Vehicle forhandlere og distributører i Rio Grande do Norte,Rodrigo Ca ndide, representant for National Federation of Distribution of Motor Vehicles (Fenabrave) i staten, men han svarte ikke på anrop. Flavio Meneghetti, president i Federation, som ikke kunne svare på forespørsler om et intervju i går, vil gi en pressekonferanse om saken neste fredag.