Arkiv

Den nye flyplassen – nytt.

Klart for byggestart mot slutten av denne måneden.

 

Regjeringen i Rio Grande do Norte undertegner den 21. august arbeides-ordren for at bygging av veitilførselene som vil koble flyplassen i Sao Goncalo do Amarante til motorveiene 406,  304 og 226. Opplysningene ble gitt i går til avisen Tribuna do Norte av ordføreren i Sao Goncalo do Amarante, James Calado, under et teknisk besøk på flyplassen. En komité som ble dannet av lokale forretningsmenn og ledet av Federation of Trade innen varer, tjenester og turisme av RN (Fecomercio-RN) var nøye på at utførelse av arbeidet skulle gå inn i en ny fase om to eller tre måneder.

Sekretær på saker knyttet til ekstraordinære World Cup 2014 (Secopa), Demetrio Torres, bekreftet signeringen av rekkefølgen av tjenesten/arbeidet for denne måneden, men sa datoen fremdeles er ikke bekreftet. Finansieringen av arbeidet det snakkes om her er i størrelsesorden R $ 72.2 millioner – og er nå garantert, ifølge Secopa. Queiroz Galvao er selskapet ansvarlige.

Rapporterings-teamet kontaktet departementet for Byer, for å få bekrefte datoen, men fikk ingen lovnader frem til tidspunktet for publisering. Byggingen av tilgangen/veiene var tema for møtet sist tirsdag, men ikke mellom guvernøren i Rio Grande Norte, Rosalba Ciarlini, og ministeren for Byer, Aguinaldo Ribeiro. På møtet ble det også diskutert andre saker med deltakelse av den tekniske staben i departementet for byer og statlige myndigheter. Også deltakende var representanter for Federale myndigheter, statskassen og National Department of Transport Infrastructure. Ifølge guvernøren, ble ministeren informert om situasjonen og forhåpentlig kan han bidra til fremdriften av arbeidene.

Byggingen av tilganger/veier er et stort problem for utbyggerene i RN. «Med besøket (avholdt i går), ønsket vi å vise at arbeidet blir utført og at vi vil være klar i tide», sier Marcelo Queiroz, president av systemet/selskapet Fecomércio, som ledet delegasjonen.

AIRPORT

Når det gjelder selve flyplassen, har konsortiet Inframérica som er ansvarlig for igangsetting og administrasjon av virksomheten, nå måttet begynne å bygge fraktterminalene og passasjerer terminalene med egne ressurser. Grunnarbeidet  er allerede under bygging.

Det er forventet at andre fase av arbeidet – byggingen av selve betongkonstruksjonene, vil starte om to eller tre måneder, ifølge Jose Antunes Sobrinho, visepresident i gruppa Engevix – Brasiliansk medlem av konsortiet. Gruppen, sa han, har nå overlevert den andre delen av den grunnleggende designen og tegninger til National Civil Aviation Agency (ANAC) til gjennomsyn.

BNDES finansiering for prosjektet er fortsatt usikkert

I tillegg til plassering hos ANAC, så avventer nå konsortiet Inframérica  svar fra Banco Nacional de Desenvolvimento economico e Social (BNDES), som ennå ikke har gitt klarsignal om å finansieringen som gjelder denne del av flyplassens konstruksjon.

Høringsbrevet, som ble levert for mange måneder siden, er fortsatt under analyse av banken. Her må man gå gjennom ytterligere to etapper ennå, før en godkjenning og kontrahering kan frigjøres, som pressen rapporterte. Det er ingen automatikk ibestemmelsene om å gå videre til neste trinn. Lånet, ifølge Antunes Sobrinho, håpes å bli utgitt på slutten av året. «Det spørs om man kan fortsette å investere før du har lånet i boks,» sier Sobrino.

Selv om den første kapasiteten på flyplassen er tilstrekkelig til å møte forventet etterspørsel for 2014, det året som det vil bli  avholdt World Cup i Brasil og at arbeidet skal leveres fix ferdig til da, så vurderer nå konsortiet å øke antall terminaler i prosjektet. «Vi vil da øke muligheten til å gjøre dette til en av de største flyplassene i Latin-Amerika,» sa Gomes Ibernon. «Hvis du har behovet tilstede, vil man komme positivt ut i den andre enden,» la han til.

Konsortiet sier at den har en interesse i å gjøre flyplassen om til et knutepunkt – et senter for distribusjon av gods og passasjerer innen Sør-Amerika, som et resultat av fusjonen mellom flyselskapene TAM og LAN, men som ennå ikke har startet forhandlingene. «Det er interesse, men ingen samtaler er ført i saken,» sa Ali. «Den kommersielle sektoren er likevel svært bekymret for det,» la han til Ibernon, som ledet den tekniske besøket organisert av Fecomercio, men slapp unna spørsmål fra pressen om denne saken.

Området rundt flyplassen henleder oppmerksomheten til investorene

Mens arbeid fortsatt pågår på den nye flyplassen i Rio Grande do Norte er investorer navngitt som en impuls for vekst i antallet byggetillatelser gitt i området Sao Goncalo do Amarante. Men det hjelper lite om området blir kjøpt opp av spekulanter – uten interesse for noen utbyggingsplaner, men bare vil «sitte på området» for en god fortjeneste ved et senere salg?

Antallet konsesjoner gitt av Institutt for Miljø og urbanisme av São Gonçalo do Amarante steg med 283% mellom 2009 og 2011, fra 1.171- til 4.495. Nittini prosent av dem er for boligeiendommer. Og bare 1% for kommersielle bedrifter.

Andelen er imidlertid ifølge Hélio Duarte, sekretær for Miljø og urbanisme av São Gonçalo do Amarante, nødt til å endres pga byggingen av terminalene.

Et prosjektet ble annonsert i februar og har planer om å bygge boliger for bosetning av 12.000 mennesker, kjøpesenter med 300 butikker, hotell med 720 leiligheter, kjøpesenter – med konvensjonsal, håndverk og teater. Komplekset, som vil ta mellom tre og fire år å fullføre og det første skritt bør være ferdig innen 2014 VM og vil koste R $ 1,1 milliarder.

Det flyr mange prosjekter i luften rundt den nye flyplassen, men foreløpig har ikke mang tatt form av konkrete prosjekter med ferdig finansiering. Det ligner mye på bygge-boomen innen turisme man så i Natalområdet tidlig på 2.000 tallet, men som etterhvert kjølnet betraktelig av og endte opp med tap for mange investorer dessverre.