Arkiv

Betaling av strøm på forskudd?

ANEEL studerer nye måter å betale strømmen på.

 

Det Nasjonale Elektrisk Energi Selskapet (Aneel) holdt igår en offentlig høring vedrørende forslaget om en pre-betaling av strøm i Brasil. Med et nytt design, kan energi distributørene velger å tilby sine kunder en helt ny måte for betaling av elektrisitet i landet, utover den eksisterende, som blir gjort ved månedlige regninger på etterskudd.

Brukeren kan da kjøpe kreditter på Internett, via mobiltelefon eller i forsikrede bransjer, som for eksempel kiosk og apotek, og bruke denne kreditten til å betale for strøm forbrukt  i sin residens. Forhåndsbetalingen vil anta samme funksjon som allerede skjer med mobiltelefonen når det gjelder forhåndsbetalte mobiltelefoner, og f.eks. offentlig transport.

Dette systemet finnes allerede i land som England, Sør-Afrika, Argentina og Colombia. I Brasil, tester nå Eletrobras den nye pre-betaling i 13 forurensnings-områder i flere samfunn av Amazonas.

Ifølge leder av Aneel, Mark Bragato, bringer forslaget fordeler til både forbrukerne og for energi distributørene. Brukeren lider ikke mer av avlesningsfeil og kan bedre planlegge sine utgifter, og ikke bli straffet for ut/inn koplings kostnader, renter og straff som nå er standard rutine. Flere offentlige høringer er planlagt i  September måned.