Arkiv

Gateselgere fjernes fra fortau utenfor Midway Mall.

Selgere må fraflytte fortau.

 

Debatten om kriteriene for yrke som gateselgere ute på  fortau I Natal området, svingte seg opp til nye høyder når selgere ved Midway Mall, i juli, med tilsyn for Institutt for Urban Services rensket opp i området utenfor kjøpesenteret. Resultatet av besluttningen ble umiddelbart oppfattet positivt av fotgjengere, med hensyn til spørsmålet om mobilitet, tilgjengelighet og sikkerhet på fortauene..

Emanuel Amaral Desocupação som er gående og buss-bruker, synes ikke at omstridt område burde andvendes til salg og business men anvendes som et fortau for fotgjengere, buss-stopp – kun det.

For folk med spesielle behov som Lindomar Aquino, 33 , som bruker f.eks. rullestol, forteller at før var det store vanskeligheter å komme seg av/på bussen pga alle gateselgeren, mens nå har forholdene blitt levelige på nytt, sier han. Han applauderer bystyrets vedtak om å fjerne de fleste selgerene fra dette området.

Sekretær Urban Services julen, Luis Antonio Albuquerque, forsikret i går at handlingen ikke er betimelig. «Vi startet dette arbeidet i Ponta Negra, med støtte fra påtalemyndigheten,» sa han. Etter å ha organisert situasjonen på fortauet ved Midway Mall, vil Semsur nå utvide ordningen til å gjelde også andre steder som fortauet i Via Direita og julehandelen. «Målet for kommunen er å finne en løsning for å kunne sortere denne uformelle handelen, så den ikke vil hindre bevegelsen for fotgjengere, men samtidig skal vi også å se på den sosiale situasjonen for disse handels-menneskene,» sa sekretæren.

Det er verdt å merke seg at en del gateselgere som fjernes blir videresendt til den kommunale Arbeids-og velferdsetaten for opplæring og kvalifisering.

Autorisasjon og begrensninger.

Semsur utstedte en uttalelse i går ettermiddag som sier de vil utlevere, på mandag (20), en liste med navn på selgere som vil få lov til å gjenoppta arbeidet på fortauet og å handle utenfor Midway Mall på tirsdag (21). Disse selgerene vil  nå bli trukket av skatt Semsur i juli. Kunngjøringen om omorganiseringen av fortauet og bulevarden Salgado Filho Bernardo Vieira ble gjort etter et møte med representanter for gateselgere, enheter av Human Rights og kjøpesenterene selv.

Departementsråden Luis Antonio Albuquerque, ved Semsur  sa at avtalen som ble undertegnet, også gjelder å begrense salg av visse produkter. Ifølge uttalelsen, «vil man ikke få lov til å selge CD-er og DVD som er Pirat-relatert, mat produsert uten godkjente hygienske rutiner og f.eks. bruk av gassflasker, som utgjøre en risiko for helse og sikkerhet.» etc.

Dette er vel ørtende gangen at Semsur har forsøkt å gjøre noe med dette økende problemet i Natlal og målsetningen er å sterkt begrense slikt kaos på fortauene i hovedstaden frem mot VM-2014.