Arkiv

Ny runde med multivaksinering i Brasil.

En ny fase av kampanjen med multivaksinering tok til igår.

 

 

Det startet på lørdag (18) National Campaign Multivaccination. Forventningen er at i Rio Grande do Norte skal ca 240 tusen barn oppsøke helsestasjonene, helt frem til den 24. august, da kampanjen vil ta en pause.

Aldair Dantas Mães  tar sine barn for å vaksinere dem og reduserer dermed risikoen for overføring av farlige hos barna sine.

I Natal, skjedde åpningen av kampanjen på Health Centre of Nazareth, West Sanitær District. Kommunehelsetjenesteloven (SMS) ved ca 60 helse enheter og 1.300 fagfolk og vaksiner en grunnleggende vaksinasjon med en tidsplan for barn under 5 år.

Kampanjen har som mål å redusere risikoen for overføring av vaksine-forebygges sykdommer og å redusere frafall i vaksineprogrammet.

«Det er godt å gjøre det klart at dette er en kampanje for en bestemt vaksine. Foreldre gå til helsestasjon med sitt vaksine kort og sykepleiere vil sjekke gyldigheten. Hvis kortet er ut-datert, så tar barnet vaksinen» forklarte sykepleierens Health Centre of Nazareth, Gorete Varela.

Man blir tilbudt alle vaksiner ved en  grunnleggende vaksinering av barn for; BCG (tuberkolose), hepatitt B fireverdig og femverdige, polio, rotavirus, pneumokokk konjugatvaksine, menigocócica C (hjernehinne betennelse), gul feber, MMR og DTP.

Mange foreldre var på besøk med sine barn til helsesentre og de fleste av dem hadde sin vaksinasjonsdag. De som ikke var oppsatt for å vaksineres ble likevel vaksinert, så slipper man et nytt besøk senere. Som f.eks. tilfellet var med Gabriel Anderson  som i en alder av 4 år tok vaksinen DTP Triple Viral.

«Jeg synes  at dette er veldig viktig fordi, noen ganger så ender vi opp med å glemme en vaksine eller en annen gang. Med med denne kampanjen har vi muligheten til å forlate helsestasjonen med styrket helse for våre barn i dag,» sa mor Anderson Silva Jazúbia.

Forbedring.

To nye vaksiner ble introdusert; en femverdige cocktail og ny polio vaksine.

Femverdige: er injiserbare og bringer sammen i en eneste felles sprøyte-program, beskyttelse av to forskjellige vaksiner, den fireverdig – som beskytter mot difteri, tetanus, kikhoste, og infeksjoner forårsaket av Haemophilus influenzae type b (meningitt og andre bakterielle sykdommer), og det vil ikke lenger være tilbudt –  vaksinen mot hepatitt B.

Inaktivert polio: er beregnet for babyer av 2 til 4 måneder, og dråpene (i munnen) vil også bli brukt i gjentagelsene, ved 6 og 15 måneder. Selv de som allerede har blitt vaksinert, men fortsatt innenfor en alder helt opp til 5 år, må møte frem ledsaget av foreldre eller foresatte.