Arkiv

Det letes fortsatt etter den savnede fiskebåten.

Marinen fortsetter søket etter fiskebåten «Jeferson».

 

En uke har nå gått siden forsvinningen av fiske-fartøyet «Jeferson»,  og så langt er det ingen informasjon om de savnede fiskerene;  Maria João da Silva (båteier), Francisco das Chagas da Silva, Manoel de Souza Severiano, Denilson Født Siqueira, Jose Barbosa er Silva og fisker bare kjent som «Hominho.»

 

«Skip og slepebåten «Triumph» samt Grajaú Patrol er i området. Videre er alle handelsskip som passerer gjennom området bedt om å holde skarp utkikk. Kolonier av fiskere er stadig på alerten daglig. På dagtid så gjennomfører vi søk, men så langt ingen tegn til fartøyet eller noen overlevende» sa Navy kaptein, Kléber Ribeiro.

Han sa søket på stedet er ikke er lett. De klimatiske forholdene i regionen er tett regnvær med sikt fra 10 til 16 km, men vind blåser på 22 knop og drar opp bølger som spenner fra 1,5 til 2,5 meter i høyde, noe som gjør operasjonen vanskelig.

Sjøforsvaret arbeider etter hypotesen om at alle seks fiskere er omkommet. De forlot Natal  rundt kl. 0400 på lørdag (11) for en 10-dagers fiske-runde og hadde mat og drivstoff for denne perioden.

For å lette dette søket i operasjonen, bruker marinen patrulje skipene «Goiana» og «Grajau» og åpen sjø taubåten  «Triumph» og hadde også igår støtte av et P-3 fly , fra det brasilianske flyvåpenet.