Arkiv

Problemer for havnen i Natal frem mot 2014 VM.

Mangel på fendere/beskyttelse pålegger begrensninger i Natal havn frem mot 2014.

 

Dock Company of Rio Grande do Norte (CODERN) offentliggjorde i går detaljert et prosjekt for å utvide havnen i Natal. Arbeidet, som vil doble kapasiteten innen 2014 VM, vil imidlertid ikke få de forventede effekter, ifølge selskapet. Mangel på beskyttelse av bære-pillarene under den nye broen Ponte Newton Navarro begrenser inntaket av større skip, opplyser presidenten i CODERN.

Selskapet prøvde å inkludere bygging av pillar-beskyttelse i utlysningen av konkurransen n º 028/2012, som omhandler utvidelse av havnen, men forespørselen ble avslått av den føderale regjeringen. Staten Department of Infrastructure (SIN), ansvarlig for byggingen av disse beskyttelsene på pilarer av broen, sendte et brev til CODERN fredag ​​hvor de spør om dette ville bli gjort mulig og venter fortsatt på svar fra selskapet for å posisjonere seg i saken.

Å bygge disse fendere ville koste R 34 millioner. «Jeg ønsker ikke å snakke på vegne av regjeringen, men det virker dessverre som om det ikke finnes noen ressurser til dette formålet», sier Pelo de Melo.

UTVIDELSE

Arbeidet vil forlenge moloen og det bakerste arealet med 10,766 kvadrat meter i åpningen og skal begynne «mellom november og desember,» ifølge prediksjon av Pelo de Melo. Utvidelsen er budsjettert til R $ 113,100,000 og vil inkludere ressurser fra Acceleration Program (PAC 2), hos den føderale regjeringen. Atten selskaper har allerede trukket tilbake varsel omat de vil delta i konkurransen, som er tilgjengelig på selskapets hjemmeside.

Selskaper som er under konkursbeskyttelse, konkurs, eller under avvikling, ansees ikke å kunne delta i prosessen. Deette prosjektet har en deadline for  interesserte frem til 20 september for å levere inn den nødvendige dokumentasjonen. Aktivering skjer pga  derav ut 28 september.

Åpningen av konvoluttene som da inneholder pris forslag er planlagt til okt.10, forklarer Conceição Fernandes, leder av Budgivingen til  CODERN. Hun sa vinneren vil bli annonsert den 5. november, hvis ingen uhell skjer.

Selskapet som vinner anbudsprosessen vil få 20 måneder på å kunne  levere den nye strekningen. Blant selskapene som trakk forordningen er Constremac, som har utført en rekke arbeider i Port of Natal og bygger den nye Passasjer/Ferge terminalen i Natal.

For å unngå at anbudsprosessen blir så anstrengt/plaget som den var for Passasjer/Ferge Terminalen, så sier CODERN de nå fulgte alle anbefalingene fra Court of Audit (TCU) under utarbeidelsen av budgivnings dokumenter.

Prosessen involverer byggingen av fergeterminalen var meget forstyrret uoverenstemmelser. I januar ba Union of Construction Industry i RN CODERN å få suspendere sitt bud, da de vurderte at teksten i Edict ‘tråkket på prinsipper for lovlighet og likestilling og fordømte hele konkurransen. Søknaden ble avvist, men saken gikk til den føderale domstolen (TRF) av 5. Region, i Recife. Der Sinduscon kom til å angi et kjæremål i den føderale domstolen.

Cejen Engineering, en av ukvalifiserte selskaper, anket også, men anken ble avslått av CODERN. Budgivning passasjerterminal ble suspendert og omvurdert, hele to ganger.

Passasjerterminalen begynte å bli reist i mai – av Constremac  og skal stå ferdig i 2013. Utvidelsen av moloen og tilbake mot området av innløpet , er det andre prosjektet annonsert på mindre enn ett år for Dock Company of Rio Grande do Norte.

Eksportører av frukt vie det chilenske markedet

Mens man håper på en anerkjennelse av problemet rundt  fendere under broen, så fokuseres det mye på at den positive effekten av utvidelsen av Port of Natal kan være enda høyere enn først antatt, CODERN forventer om mulig en enda større økning i volumet av last som skal håndteres.

Foreløpig mener produsenter av frukt å kunne gi et signal som kan øke eksporten fra terminalen. Forsendelser av den nye avling av meloner og vannmeloner begynner neste lørdag (25). RN søker nå nye markeder for frukt og kan allerede eksportere dem til Chile med start i september.

Eksportoperasjonen for det chilenske markedet ville være enestående og blir sær-overvåket av departementet for jordbruk, husdyrhold og supply. I dag går 95% av melon og vannmelon produsert i staten RN til Europa.

Det samlede volumet av frukt eksportert av fruktdyrkere i RN for i fjor – ble 200 tusen tonn – men bare 70 000 (35%) forlot landet gjennom Port of Natal, utgjør de siste beregninger av Executive Committee of Plant Health Rio Grande Norte (Coex), som dyrkere representerer RN og Ceará. De resterende 130 000 tonn forlot landet gjennom havnen i Pecém, Ceará, som tilbyr en rekke fordeler. Produsentene har tenkt å eksportere det samme volumet i år.

Det er imidlertid stor mulighet for å øke volumet eksportert fra Rio Grande do Norte med 30% i år. Alt vil avhenge av forhandlinger mellom produsenter og CODERN, som har forespeilet en mulighet for 200% økning i volumet av frukt (banan, for det meste) eksporteres mellom januar og juli i år sammenlignet med samme periode i fjor. The Famous Farm, den største eksportøren av frisk frukt og Brasils største produsent av meloner ut til verden, ifølge CODERN, vil få doblet volumet av eksporten fra Natal i år.

Vi applauderer disse mulighetene for at Natal rykker høyere opp på stigen over eksporthavner i Brasil.