Arkiv

SEMOPI håper å gjenoppta dreneringsarbeidet i September.

Semopi håper å gjenoppta arbeidet med drenering i september.

 

Kommunehelsetjenesteloven anlegg og infrastruktur (Semopi) håper å gjenoppta drenerings arbeid fra september. Ifølge sekretær Tereza Cristina Pires Vieira, som er gitt dokumentasjon som vil frigjøre ressurser i Caixa Economica Federal, som vil bli brukt i arbeidet. Fullføringen av de resterende 30% – den siste evalueringen rapporterte at 70% av arbeidet ble fullført og det avhenger nå at  den føderale domstolen godkjenner oppheving av blokkering av R 7.25 million fra kontoen til den kommunen som skal brukes til dette formålet.

«The Semopi tilbyr nå dokumentasjon for at midlene skal frigjøres. Vår spådom er at arbeidet gjenopptas i september. Queiroz Galvão forsikret oss om at når midlene blir frigitt, vil vi fortsette arbeidet. Hvis disse fristene er oppfylt, tror vi. Om seks måneder er arbeidet i Capim Macio blitt fullført, «sier Tereza Cristina Pires Vieira.

Den 45. formidler av Justice Environmental Defense understreket viktigheten av en gjenopptakelse av drenerings arbeidet. «Vi trenger på vegne byen for å se disse arbeidene som 1.te prioritet. For det første fordi det er viktig for befolkningen og for det andre fordi hver dag forsinkelse er i kraft , så blir prosjektet dyrere. Derfor Er viktig at denne dommen oppheves så snart som mulig for å sikre ferdigstillelse av arbeidet i Capim Macio«,sa Gilka Forest.

Innbyggere i Capim Macio er allerede drit-lei å høre løfter om når den endelige ferdigstillelse vil finne sted i dette nabolaget, hvor arbeidet ble påbegynt i 2007.

Enda er minst 10 av nabolagets  gater fortsatt uten drenering og asfaltering. Det mindre drenering/oppsamlings systemet, som består av fem sammenhengende bassenger, er enda uferdige.

Den pensjonerte militære Aparecido Camazano Alamino, som bor på gaten Américo Wanderley Soares sier at han allerede er lei av å vente på en løsning fra kommunen. Ifølge ham, siden i mars da påtalemyndigheten anla en sak der de ber om blokkering av midler i kommunen, så har ble ingenting blitt gjort i nabolaget.

«Jeg vil si at vi ser en betydelig forverret situasjon i regntiden, som forårsaker flom pga av dette og i andre gater.

For å få en idé om den prekære situasjonen, signaliserte beboerne at en kum som ligger i gaten med kloakken lekker katastrofalt. Ifølge Aparecido Almino ble røret som passerte på stedet demontert/ødelagt, men noen ny sammenkopling ble ikke gjort da prosjektet ble stoppet opp.

Deler av gaten Antonio Farache er også forblitt uten fast dekke, etter at røret bli nedlagt. De store hullene overalt i sand-gaten  hindrer trafikken. Når det regner på veien og den blir til en saftig hengemyr. Og i perioder med sol så støver gaten istedet ned husene innvendig.

Staten  lover nå  å hjelpe kommunene til å  rydde opp.

Staten Department of Infrastruktur er klar til å bistå kommunen med drenering og asfaltering i Capim Macio. Sekretær Katia Pinto gjorde det klart at staten ikke vil ta på seg arbeidet, men vil være i stand til å hjelpe under asfaltering av gatene og de vil bistå med å få trafikken omdirigert på omveier under restrukturering av Avenue Engineer Roberto Freire.  Ifølge sekretær, er det 17 nye prosjekter som forstyrrer dette arbeidet av Roberto Freire, en av dem er asfaltering og drenering i Capim Macio.

«Vi vet ikke ennå hva som gjenstår i Capim Macio og vi vil møte med kommunen for å se hva som mangler. Kan ikke si at staten vil påta seg arbeidet fordi det allerede en kontrakt med kommunen sier Queiroz Galvão, men i vi kan hjelpe til å bistå under arbeidet med asfaltering og resurfacing og vi vil ikke være til et hinder, men en hjelpe til med en tilretteleggelse av disse arbeidene, «sa Katia Pinto.

Forrige uke måtte staten utløste et stort node-prosjektet med å restrukturere avenyen Engineer Roberto Freire: en overføring av en del av området som den brasilianske hæren har vært eier av i flere tiår langs promenaden i Capim Macio. Utvalget av de 30 meter på høyre side av alléen, mot Ponta Negra BR-101, var under forhandlinger i månedsvis.

Prosjektet for restrukturering av Avenue Roberto Freire er budsjettert til R $ 221,700,000 og omfatter i overkant av 4 km med filer som vil bli utøket og omfatter bygging av sykkelstier, gangveier, promenade og tre tunneler – den største på nesten 1200 meters lengde.

Arbeidet omfatter strekningen mellom viadukten og BR-101 Feirinha Crafts Sett Ponta Negra, like etter krysset med Avenue Via Costeira. Det er ingen ekspropriasjoner av eiendommer langs denne strekningen.

Regjeringen er nå i ferd med å utføre studier for å få lisens til installasjon/bygging.

Under intervensjonsperioden av avenyen, vil trafikken bli omdirigert gjennom alternative gater og veier , som vil bli propert skiltet og som er kvalifisert til å møte trafikk/etterspørselen. Utgangen fra Via Costeira vil også bli omdirigert under byggeperioden  mot gaten Clovis Vincent, på høyde med restauranten og Guinza Abbot.