Arkiv

Høyesterett setter ned foten vedrørende den nye flyplassen.

STJ (Høyesterett i Brasil) ender den fastlåste situasjon over betalingen for området til den nye flyplassen.

Høyesterett Justice (STJ) holdt en spesiell appell (Nr. 881741/RN) i favør av staten og regjeringen om definitiv nedleggelse av den juridiske diskusjonen som involverer ekspropriasjon av flyplassområdet ved den nye flyplassen São Gonçalo do Amarante.  Høyesterett mente at det ikke bør vurderes dagens markedsverdi og fastsatte beløpet ca. $ 8 millioner reals  som nå må betales til de 87 tidligere eiere som ennå ikke har blitt kompensert. Kravet var på R $ 88,6 millioner – 11 ganger mer – i henhold til statsadvokaten (PGE). Dette er en særdeles stor forskjell.

Anken ble avvist i mars, men det som ytes vil betraktes fra dette semesteret. Informasjonen ble gitt av staten og riksadvokaten, Michael Josino  som var på teknisk besøk til byggeplassen på flyplassen i går. Ifølge ham er det ingen appell mulighet. «Beslutningen er og blir endelig. Dette betyr at den juridiske diskusjonen er permanent stengt,» sa han. Motparten mener dog at de har flere muligheter for anke, ifølge brasiliansk lovgiving.

Som vedtaket var i  mars, har riksadvokaten bedt om en oppgraderingen beløpet som skal betales. Ifølge Miguel Josino, bør tillegget være på 2%. Kompensasjon, sa han, vil bli utbetalt i fem terminer frem til desember. Regjeringen vil planlegge et møte med de tidligere eierne for de neste dagene. Sjefsanklager for hovedanklageren og forsvaret Environmental Heritage, så sa Francis de Sales Matos at av de 317 eierne som er involvert på eiersiden, er det bare fem som bestrider størrelsen på kompensasjonen. Med betalingen, blir staten og regjeringen den juridiske eieren av landet.

 

Reporteren fra avisen Tribuna do Norte prøvde å kontakte advokat Igor Steinbach og Diogenes da Cunha Lima, som representerer tidligere eiere av området for en kommentar, men mislykkets i dette forsøk på alle telefon muligheter i går ettermiddag. Sammenstøtet med domstolene, kan ifølge Steinbach, representere et stort hinder for den videre utbyggingen.

I morgen besøkes flyplassen av Airport Infrastruktur direktør for National Civil Aviation Agency (ANAC), Rubens Vieira, som kunngjorde at det vil ta minst en måned for fullføring av analysen av den grunnleggende designet av flyplassen, opprinnelig planlagt til 20. oktober. Derfor bør avslutningen for bygging av terminalene også bli fremskyndet av en måned og er planlagt til i mars 2014 og akkurat nok til å rekke –  World Cup i Brasil.

Inframérica Konsortiet, som innehar konsesjon for flyplassen, planlegger å investere US $ 450 millioner innen 2024. Åtti prosent av dette beløpet ($ 360 millioner) kan finansieres av BNDES. Hvis ikke dette skjer, så håper ledere på at de kan  ty til private midler, ifølge Droghetti Anthony, administrerende direktør i konsortiet, som nektet å opplyse om hvilke finans-institusjoner det ble søkt hos.

De resterende 20% (R 90 millioner) blir investert av konsortiet som har investert 5% av totalen. I desember, vil andelen nå 10%, sier Ibernon Gomes Martins, leder av flyplassen. Ifølge Ibernon Droghetti  er nå 3% av arbeidet blitt fullført. Det er forventet å nå 15% innen utgangen av året. To hundre og femti av de 700 til passasjerterminal innvesteringen har blitt reist til nå. Konsortiet vil fullføre innen desember stiftelser og begynne å bygge passasjerterminalene og montering av overbygninger, men kan bare starte med et grønt lys fra Anacardium, som fortsatt gjennomgår prosjektet. Inntil da, har konsortiet Fincara de 450 gjenværende stakes – dette trinnet er allerede godkjent.

Data for byggingens fortgang er ennå udefinert

Utstedelse av arbeidsordre for bygging av tilgang som vil koble av flyplassen i São Gonçalo do Amarante til 406, 304, 226motorveiene – planlagt for denne måneden av Special Sekretariatet for Matters Cup i RN – men avhenger fortsatt på svar fra sekretariatet til Finansdepartementet, ansvarlig for administrasjon og bruk av økonomiske ressurser som går inn under statskassen og gjennomføring av den tekniske analysen av den statlige investeringsbanken Caixa Economica Federal, ansvarlig for frigjøre ressurser, sa i går guvernøren Rosalba Ciarlini.

Ifølge leder av avdelingen i Rio Grande do Norte, Roberto Linhares, er analysen godt i gang. «Regjeringen har allerede sendt all dokumentasjon og har funnet at gjelden har kapasitet» sier Roberto, men foreløpig er ingen dato for signering av kontrakten.

Delstatsregjeringen også venter svar fra president Dilma Rousseff, som uttrykte interesse for å utstede ordren, fra Brasilia siden.

Usikkerheten som hittil har preget prosjektet, synes ikke å bry guvernøren vesentlig. «Arbeidet går rask og vi ser ingen vesentlige hindringer forklarer hun.

Flyplassen blir nok ferdig en gang!