Arkiv

Mye søppel preger hovedstaden.

Mye søppel ligger spredt utover i Natal by.

Det er  i de nordlige området som konsentrasjonen av løs og spredt søppel preger hovedstaden vår. Observasjonen ble gjort under en undersøkelse av tidligere Urbana og forblir gjeldende fremdeles, nesten to år etter at studien ble gjennomført. «Det er søppel spredt overalt. Hvis du ser rundt deg, så vil du se,» sa Gessi Vincent de Lira, 75 år. Han flyttet til Natal for 18 år siden, men har foreløpig ikke angret på beslutningen, selv han nok har vurdert situasjonen flere ganger. Bosatt i nabolaget Potengi, går han nesten hver dag på Itapetinga Avenue, en av de travleste gatene i nord og frivillig plukker søppel. «Alt er skittent i Natal mener han, fordi at vi lever billig, så burde vi ikke dermed forsøple byen vår og sutre og klage. Mye av søppelet som akkumuleres i nord, kommer  ikke bare fra beboerne.

Det er punkter av søppel i nærheten barnehager, ved brønner hos statlig selskap for vann og avløp (CAERN), som i Rua Volta Redonda  gaten i Potengi, skoler og til og med sykehus. I Rua Rio do Sul også i Potengi, så plages man av dumping fra beboere, kjøpmenn, studenter og pasienter. Rester av døde dyr og beskjæring ligger mellom sykehus Santa Catarina, en av de største i staten og skolen Escola Estadual Peregrino Júnior og langs med Santa Catarina ved siden av en fotballbane. Fire måneder har søppelet ligget der, men ikke blitt fjernet, sier pensjonisten Cicero Vicente, 74, bosatt i nabolaget. «Det verste er at dette direkte personlige berører brann- skade pasienter ved sykehuset.»

Situasjonen er ikke unik for Nord Zone. Rapporteringen teamet (fra avisen Tribuna do Norte) fanget opp uregelmessigheter  i nesten alle distrikter der de turnerte og rapporterte. De har ved flere anledninger forsøkt å få byens myndigheter i tale vedrørende dette ekle problemet, men uten å lykkes dessverre.

Vi kan for vår egen del innrømme at noe av det første negative som vi la merke til i hovedstaden den gangen vi kom til byen, var nettopp alt søppelet som ligger spredt utover omtrent hele byen Det skal innrømmes at det ikke har blitt noe bedre på de siste årene heller.

Nå som det snart er VM i fotball i byen i 2014, så da burde man kanskje snart sette inn et skippertak og ta spader,river og annet i bruk, for å få fjernet alt dette svineriet. Helsemessig kan det ikke være bra for befolkningen heller vel?