Arkiv

NB! Høye bølger langs RN-kysten.

Marinen advarer for bølger opp til 2,5 meter i kystnære RN farvann.

 

Sjøforsvaret i Brasil har nå utstedt en advarsel til sjøfolk for et område utenfor kysten av Rio Grande do Norte. Det er advart mot bølger på opptil 2,5 meter i havområdet mellom byene Caravelas (BA) og Touros (RN) fra 26. august til 24:00 den 28. august. Dette er særdeles høye bølger for dette havområdet og alldeles ikke normalt her, så nærme ekvator.

Havnemyndighetene anbefaler at små fartøyer unngår seiling i åpen sjø i disse dager og at de andre båtene som er ute fordobler oppmerksomhet på materialer vedrørende berging, generell tilstand av motorer og skrog, lensepumper, bunnventiler, radioutstyr og andre elementer sikkerhets-utstyr, for sikkerhets skyld.

Notatet ble utstedt fem dager etter at kommandoen for det tredje Naval District suspenderte jakten/søket etter RN fiskebåten «Jefferson», som forsvant på Aug 21, med seks mann ombord.

Ifølge fregattens kaptein Cleber Ribeiro og kommunikasjonsrådgiver for tredje Naval District, er nå patrulj-skipet som jobbet med søk allerede forankret på Naval Base i Natal for tanking og vedlikehold av utstyret sitt og forblir forankret men i full beredskap. Det utsendes stadig nautiske advarsler over radio og samspillet innen det maritime miljøet er hele tiden på alerten.

I går ble slektninger av fiskerne informert om at de hadde blitt funnet i live og at fartøyet befant seg på kysten av Sør-Afrika og  familiene kom sammen  for å  feire nyheten med fyrverkeri i Canto do Mangue.

 

Avisen Tribuna do Norte ringte  Command av 3. sjøforsvarsdistrikt og de opplyste at de ikke hadde mottatt noen slik offisiell informasjon og at det hele nok var spekulasjon og rykter.