Arkiv

Dyrere på bussen!

Prisen på bussen stiger til R $ 2,40.

Fra i dag vil vi måtte  betale mer for urban transport i Natal. Prisen på en buss-tur, går opp fra R 2,20 til R 2,40 og er en økning på 9% i henhold til sekretær for urban mobilitet, Marcio Sá, korrigerer for inflasjon. Med denne justeringen, bryter dermed kommunen forpliktelse til bare øke taksten etter avslutningen av en budgivning innen Transportation System. Før det, i mai, sa ordføreren Micarla de Sousa at dette var en avtale som ville sikre opprettholdelse av taksten til 2013 minst.

Rådgivende / pmn Márcio Sa forklarer omlegging på en pressekonferanse sammenkalt i ettermiddag, bestemt igår. Vedutgangen av første halvår i år så ble lovnaden gjentatt, men vi er avhengig av autoriserende lover fra bystyret, og vi hadde ingen formening om når dette ville skje. Så vi kan ikke beskyldes for å handle uansvarlig, fordi vi vet godt at prisen er ansvarlig for å opprettholde den økonomiske og finansielle balansen i transportsystemet, «sa Marcio Sa.

Regningen ble sendt til Comissão de Constituição e Justiça da Câmara  (Grunnlovs-Komiteen Til Justisdep.)

 

Også i henhold til innehaveren av Semob, så hadde innehaverene forespurt i slutten av juli, for en takst på R 2.55, men instituttet bestemte sluttverdien til R 2,40.

Den siste tariff justering skjedde i 2011, og ifølge Semob, har det i løpet av denne perioden vært to lønnsreguleringer, samt økning i prisen på diesel og andre påvirkende endringer.

Som har transport bilag med den gamle verdien, bør du bruke den i utløpsdato uten fordommer.

Tidligere denne måneden, nektet Dommer av 5 th of the Treasury of Christmas, Airton Pinheiro, forespørselen fra selskaper om å kunne trekke seg tilbake fra markedet, bestående av syv buss selskaper I Natal og flerer selskaper innenfor Companies Union Urban Transport av passasjerer i byen Natal (Seturn ) pga en opprettholdt beslutningen om å nekte en justering av gebyr for offentlig transport på R.2.20

Aktor for forsvar av offentlig eiendom, Rinaldo Reis, sa at i utgangspunktet så bryter ikke justeringen med dommerens avsigelse. «Jeg ser i utgangspunktet ikke at man går bort fra denne rettskjennelse. Denne beslutningen gjelder en søknad om en midlertidig forføyning laget av selskaper som ikke forhindrer at kommunen – som Service manager – å evaluere de nye dataene og gi en justering,» sa aktor. Byen har nå et gjennomsnitt på 430.000 betalende passasjerer om dagen, en flåte på 730 busser med seks selskaper som driver en total på 105 linjer over hele byen.

Passasjerer reagerer på sosialt nivå.

Dette er den tredje av omlegging av transport i Natal med administrerende ordfører Micarla Sousa i førersetet, en sammenlagt økning på 29,7%. I disse tre år og åtte måneder har prisen øket fra R $ 1,85 til R $ 2,40 altså nå. Med ikrafttredelsen dag, har Natal en av de dyreste prisene på offentlig transport i hovedsteder i Nord-Øst Brasil. I Fortaleza, i henhold til opplysninger innhentet av avisen Tribuna do Norte, så koster taksten R 2,00  og i Recife litt høyere: kr 2,15 og i João Pessoa, £ 2.20.

Justeringen kunngjort i går forårsaket umiddelbare reaksjoner innenfor de sosiale nettverkene. Så snart den var bekreftet, sent på ettermiddagen, ble det startet en aksjonsgruppe mot denne økningen. «Vi må planlegge en mobilisering mot dette misbruket for å igjen øke prisen på billetten, sier Renan Allysson. «La oss først vente å se hva som skjer i Natal? Natal må først få tid på seg til å våkne, mente Juliana Muniz. «Natal vil med dette ha den nest dyreste bussen i Nord-Øst og bare slått av Salvador med sine R 2.80.

Med tanke på det siste rabalderet rundt 2,20 taksten, så ser vi for oss en formidabel protestbølge velte inn mot den nye taksten på R 2.40. For hvis det er noe som opptar natalenserene på linje med vær-diskusjonen i hovedstaden – så er det nettopp bussprisene.  (;-))