Arkiv

Akkurat som vi sa – det ble ramaskrik!

Usikkerhet i budgivningen skapte som forventet et ramaskrik i tariff justering.

Den kommunale Secretary of Urban Mobility i Natal Marcio Sá, beklaget i går ettermiddag økning i taksten på bussen (til R 2,40) og hvorfor han fikk lov til å la den tre i kraft allerede dagen etter kunngjøringen. De+ tjue cent mer i verdien av billetten ville for mange oppfattes som en omstilling av prisen og ikke bare en justering, gitt at andelen som vil tilsvart inflasjonen i denne perioden.

Som for det faktum at denne takstøkningen trådte i kraft allerede siden i går morges, Marcio Sa beklaget at «det ble oppfattet dette som en nødvendighet fordi systemet [selskaper] var på randen av kollaps. Selskaper som nå truer med å trekke busslinjer fra markedet, men i begynnelsen vi ikke ansett dette som mye relevant, inntil Riograndense nå kunngjør konkursen, så derfor var nødvendig å handle så snart som mulig. »

Marcio Sa sa også at byen Natal trengte gitt omstillingen fordi at det ikke var bedre med utsiktene for en ny langtekkelig budgivning for konsesjoner i transport systemet skulle  oppstå i år.

For litt over tre måneder siden , snakket ordføreren Micarla de Sousa om spørsmålet om tariff justering. «Når tariffen ble justert i 2011, har de ansvarlige lenge visst/utgått ifra at det er kun  i 2013 at dette skulle ville bli diskutert på nytt. Dette ville jeg aldri akseptere» , sa hun på en pressekonferanse 15. mai, mens befolkningen led konsekvensene av en streik innen transportsektoren og entreprenører/selskaper justerer trykket.

OVERRASKELSE

Økningen i prisen på bussbillett til R $ 2,40 ble kritisert av brukere som sa de ble overrasket av økningen. Ana Desia, som tar busser hver dag, det var nesten to timer å vente på en buss som skulle til São Gonçalo. Hun argumenterer for at forbedringer som en økt flåte og reparasjon strukturer for å få disse bussene i omløp må gjøres slik at tilbudet til innbyggerne er av førsteklasses kvalitet.

UNION/Fagforeningen.

Nastagnan Batista, president i Union of Road Transport Workers i RN (Sintro / RN), sa foreningen ble tatt på sengen. «Nå som våre data-base [å reforhandle kontrakter] allerede var lukket, gir de plutselig en enda større økning enn tidligere hevdet å være mulig,» sa han.

KORT

På funksjon av kort passasjer, sa representanten for Seturn  at brukere av student billetter og vouchers ved å betale gammel transport pris  gjort før den 27. over. Allerede nå bruker de med  Easy Pass eller kontant betaling, den nye prisen 2,40 siden igår (28).

Differensiering av systemet skjer ved å lese selve kortet. Kortene og student transport bilag kostnadsføres som passasjer, da som Easy Pass kortene blir belastet av dagens  nåværende pris på billetten. «Hvordan kan da ca 97% av befolkningen som bruker kort f.eks. studentene ved passasje og transport og ikke det store flertallet av folk kunne føle endringen i prisen  fra tirsdag ?» sa representanten for Association of Transport Companies Urban.

Legg merke budet ble ikke analysert

Justitiarius Rådhuset Natal, Ney Lopes Júnior, sier prosjektets Innkalling til Budgivning Transportation System i Natal har ikke blitt presentert for komiteens vurdering av situasjonen. Mangelen på en slik innkalling, viser at vedtaket ble ene og alene tuftet på vikarierende momenter i saken og som førte frem til forordning 047/2012, som øker prisen på.

Ifølge rådmann, ble en regning sendt til Rådhuset i desember i fjor, men utgjorde ikke noe nytt til den  urban mobiliteten i Natal.  «Prosjektet var bare en kopi av den føderale loven som allerede utgjør bare en palliativ versjon av det som er nå, uten store endringer som gagner kun buss brukere. Sekretæren spurte om styret ikke burde sette denne på stemmeseddelen slik at detkunne gjøres endringer, «sa rådmann.

Anbudsprosessen bør gå gjennom tre stadier: engasjement fra oldermennene, regulering og drift. Blant endringene planlagt for prosjektet er mengden av bussruter, flåte distribusjon og integrasjon av konvensjonell og mulighet for en valgfri transport.

Vi har en sterk følelse om at siste ord ikke er sagt i denne saken enda?