Arkiv

Rentene fortsetter å falle i Brasil.

 

Styrerenten i Brasil faller og sparing gir derfor mindre avkastning.

Nasjonalbanken i Brasil, annonserte igår en ytterligere reduksjon av den grunnleggende rente, Selic, fra 8% til 7,5% per år. En av de direkte virkningene av tiltaket, for forbrukeren, er lavere lønnsomhet av nye spare-og andre investeringer i pengemarkedet.  Med den grunnleggende rente på 8% pa, så blir den månedlige innskudds renten  fra mai 4 i oppgitt til 0,4551% per måned, pluss endring i TR. Nå bør korreksjonen være rundt 0,42%. Innskudd før denne datoen er garantert til å gi en avkastning på 0,50% + TR.

Vi som har bodd her nede en stund har nå sett en gradvis nedsettelse av rentene finne sted i Brasil og mye av dette skyldes inflasjonsspøkelset som puster myndighetene i ryggen. Eksperter i markedet sier til media at de ikke vil bli forbauset om Banco do Brasil vil sette ned styringsrenten ytterligere i tiden fremover.