Arkiv

Diskusjonen om busser og ruter og priser fortsetter.

I kjølvannet av de økte prisene på bussen i Natal til 2,40 reals, så kommer det nå debatter for de som er intresserte. Både som private, offentlige eller ansatte og eiere av disse bussrutene. Man håper på å få til en samordning slik at det offentlige tilbudet av transport heller kan bli enda bedre og mere komfortabelt for den enkelte reisende.

Dette gjelder også de små bussene (Alternativo etc.) som trafikkerer en masse småruter i Natal, men som også genererer en masse trafikk fordi at de er så mange. Større busser opptar ikke så mye av selve trafikken i bybildet, selv om det er «matpakke-kjørerene» i sine biler som nok er det aller største problemet trafikk messig.

Mange pressgrupper vil ha tilbake den gamle prisen på 2,20 reals, men ekspertene sier at dette er en utopi og bare vil resultere i et enda dårligere tilbud pga at eierne ikke lenger vil tjene penger og mange ruter derfor vil kunne bli nedlagt og man sitter igjen med «svarte-per» som enden på visa?