Arkiv

Studenter bråker om den nye prisen på bussen.

Studenter okkuperer gatene og avenyene i Natal.

 

En protest mot stigende buss priser,  forårsaket oppstyr i Natal i går ettermiddag. Ca 1500 bråkete demonstranter okkuperte flere av byens gater. Bevegelsen startet rundt 7de September torget i 15:00 tiden ved siden av Rådhuset og endte like etter 21:00 tiden ved BR-101 og Natal-Shoping.

Demonstrasjonen som varte i ca syv timer, var passiv under mesteparten av tiden. Politiet eskorterte under hele prosesjonen. Noen få demonstranter brent dekk og bråket mere enn andre, skriblet på vegger og kjøretøy. Dette er den andre protesten av studenter denne uken. Den første fant sted sist onsdag, BR-101, i nærheten av UFRN.(universitetet)

 

Ifølge et notat sendt ut av byens myndigheter, møter tiltaket veiledning fra den kommunale offentlig sikkerhet og Sivilforsvaret og tok sikte på å sikre integriteten til arbeidene tjenestemenn i lokale og populære søker tjenester som tilbys der.

Man ropte slagord blant elevene som forlot gatene i sentrum og da var målet Department of Urban Mobility (Semob). I motsetning til hva som skjedde i forrige protest, i hvert fall i første omgang, så støttet befolkningen holdningen av unge mennesker som lot til å kjempe for en reduksjon i busstakstene.

 

Sjåfører og markedsførere i senter applauderte studenter som kom ned til Avenida Rio Branco [Uptown] og da de nådde Ribeira og stoppet foran bygningen til avisen Tribune do Norte, så fornærmet pressen med banning og skribling av banne-ord på veggen av Picharem parkering selskapet.

I skjæringspunktet mellom de veier for Lira Tavares og Duque de Caxias, angi noen demonstranter fyr på søppel spredt ut på et dekk foran offentlig forsvarer.

Rundt 16:00 tiden kom gruppen frem til sekretariatet for  Urban Mobility. Noen studenter hadde klatret på taket av en buss fra selskapet som Santa Maria , noe som gjorde at denne var ute av stand til å følge ruteplanen.

BR-101 ble delvis stengt.

Da studenter gikk mot BR-101, så var målet Natal Shopping der man ville lage et teater av å måtte betale hele 2,40 for en busstur. Men denne forestillingen ble en delvis fiasko.

I motsetning til hva som skjedde i den første protest sist onsdag, var det ingen konfrontasjon mellom studenter og politi. Men politifolk fulgte prosesjonen langs veien med vaktsomme øyne langs demonstrasjons-ruten.

På grunn av bredden på BR101 klarte demonstranter ikke helt å blokkere hele veien, med at biler, busser, motorsykler og manisfestam skjedde samme plass. Uten å ta hensyn til farene fra bevegelig trafikk, så satte noen studenter seg på midten av BR-101 med den følge at en kvinnelig student ble påkjørt og måtte sendes til sykehus.

Trafikken ble aldri helt stoppet på veiene/gatene, for det meste var det bare busser som ble forhindret fra å kjøre til stor irritasjon for passasjerene.

Fryktet at voldelige demonstranter skulle angripe busser, så tillot noen sjåfører at studenter fikk kjøre gratis.

Den neste protesten er planlagt for tirsdag (04) fra 08:00 tiden på morgen ved Rådhuset i Natal og i den forbindelse har man øket sikkerheten i området ved Midway Mall.

Det var tilløp til en del stygge episoder fra forbannede bilister som ville bryte blokaden og sperringene.

Situasjonen ble ytterligere komplisert for lastebil-eiren Warlen Almeida.  Han brukte mer enn to timer mer enn normalt, på sin ferd mot Fortaleza.

Leder av bortskjemte studenter (barn).

Noen av de unge som deltok i demonstrasjonen i går i gatene i Natal, trakasserte og angrepet nyhetes mannskaper, media fra avisen Tribuna do Norte , InterTV og / Cabugi. Fornærmelser som ble ropte, omhandlet  lovbrudd og dette ble griset og malt på veggene, mens de som arbeidet der ble skremt og utsatt for vold. En irrasjonell fiendtlighet, som motsier motivasjonen av disse unge mennesker som ønsker å » bevisst splitte» samfunnet. Et feigt angrep og skammelig for  unge som poserer seg som studenter. Lederne blant disse ungdommene var kanskje ikke helt enig med hva som skjedde, men kunne intet gjøre overfor bermen.

Klager fra – unge mennesker som roper om frihet, demokrati og krevende å bli hørt – «. Må samtidig tåle at pressen må si sannheten» som det ble sagt i avisen, i utgaver av torsdag og fredag, men ga likevel rikelig med plass til demonstrasjonen. Rapportert grunner for unge mennesker, men også konsekvensene av handlinger som ble utført av dem. Registrert fakta, for eksempel virkningen hos  politiet PM og også reaksjoner i befolkningen.

 

«Når du går først i gatene som studenter og deres ledere må da først bli klar over at dette har å gjøre med journalistikk og ikke ansvarsfraskrivelse å gjøre, vi som lever i en rettsstat og har respekt for ytringsfriheten -. Alle sammen må sammarbeide for å sikre et bedre demokrati. »