Arkiv

VLT ønsker å modernisere toget mellom Natal – Extremoz.

 

VLT ønsker å modernisere linjen med tog mellom Natal og Extremoz.

Det vil kunne  løse mange av problemene knyttet til dagens pendler tog system, sier det brasilianske Urban togselskapet gjennom en installasjon av et nytt lett tog system. VLT er et meget gammel prosjekt av staten, med støtte fra departementet for byer og fornyelsen bør forlate papiret før starten av VM – 2014 skal holdes i Brasil.

Statsmyndighetene som den føderale regjeringen bør kunne innse at den viktigste fordelen av VLT er å kunne tilby en tjeneste som er mye raskere og mer smidig og redusere gapet mellom et tog og en annet tilbud av transport for Metropolitan regionen Natal.

Den første fasen av prosjektet ved en implementering som er operativ innen 2014, vil bruke to vogner på samme linje som VLT nord for dagens system. Selv om hele ruten av linjen inkluderer byen Ceará Mirim, må først VLT bearbeide bare en løsning til Extremoz. Ifølge programmet for den føderale regjeringen, vil utlysningen av dette prosjektet bli publisert innen utgangen av september. Det samme er fast tidsplan tidlig neste år som en frist for selskapet som skal produsere vogner for å bli valgt av anbud. «Vi jobber med å gjøre prosjektet ferdig til World Cup. Slik er prosjektet», forklarer Maria João Cavalcanti, leder av CBTU.

Når det gjelder befolkningen i området Natal-Extremoz, så forholder de seg til dette «prosjektet» som de har gjort til alle de andre lovede prosjektene som alltid har falt i fisk;  Vi skal tror på det – når vi kan ta på det!