Arkiv

Navnet på VM-ballen 2014 er avgjort.

«Brazuca» blir det offisielle navnet på VM-ballen 2014.

«Brazuca» blir navnet på den offisielle VM-ballen under World Cup 2014. Valget ble avgjort under en avstemming  på Internett og kunngjort nå på  søndag. Avstemmingen varte i tre uker og ble fulgt av over en million avgitte stemmer.

Det andre alternativet «Bossa Nova» hadde 14,6% av stemmene, mens «Carnival», den tredje og siste mulige valg, var på 7,6%. Men ingen av disse kom i nærheten av de 77,8% oppnådd for «Brazuca». (ordet betyr «lubben»)

På tidspunktet for utgivelsen av de tre stemmeberettigede alternativene, så skapte navnet «lubben» en referanse til et slagord skapt av fortelleren Osmar Santos. Kampanjen «lubben 2014» fikk støtte av personligheter fra ulike felt, for eksempel tidligere president Fernando Henrique Cardoso, programleder Fausto Silva, kaptein på VM-laget i 2002, Cafu og Guga, trippel mester i turneringen i Roland Garros.

Den offisielle ball produsenten hevdet at «lubben» ville allerede være offisielt registrert som åndsverk, og at derfor kunne begrepet ikke brukes. Påstand ble tilbakevist av organisatorene av «lubben 2014,» som avslører at navnet i så fall tilhørte offisielt  Osmar Santos, men som selskapet ikke har tatt kontakt med på jakt etter en avtale.

Så blir det spennende å se om «Brazuca» blir det endelige offisielle navnet på VM-ballen i 2014 – brassene er jo eksperter på å kverulere som dere sikkert har lagt merke til?