Arkiv

Ulykker innen luftfarten øker i Brasil.

 

Luftfartsulykkene i Brasil økte i 2012, sier Cenipa.

Etter å ha nådd en rekord innen tiåret i 2011, så øker fremdeles antall flyulykker i landet Brasil. Informasjonen er en del av rapporten fra Senteret for etterforskning og forebygging av Aeronauticale ulykker (Cenipa).

Rapporten viser at 85 ulykker med fly og helikoptre ble registrert fra januar til juni i år, en økning på 6,2% i forhold til samme periode i 2011, da 80 tilfeller ble registrert. I 2010 ble bare 46 tilfeller registrert i de første seks månedene.

Rapporten inneholder også detaljerte data fra Cenipa for flybransjen siden 1. januar i år og frem til sist 15. august. På grunn av dette, gis ingen detaljer om ulykkene som data kun første halvår. Det er heller ingen tall for samme periode i andre år tidligere, noe som hindrer sammenligninger til bestemte datoer.

Mellom januar og august i år, var det 99 ulykker, 89 med fly og ti helikoptre. I alt 44 mennesker døde som et resultat av disse ulykker, som viser et tall større enn for hele året 2010, for eksempel ble da 39 dødsfall registrert.

I forhold til ulykker med dødstall, hadde antallet i gjennomsnitt en økning i forhold til de siste årene på 18 dødsulykker som involverer fly mellom januar og 15. august. I 2009 og 2010 for eksempel, var det 14 forekomster hvert år. Den årlige rekord skjedde i 2007 da 29 ulykker har ført folk til døden.

Under kartleggingen av 2012, ulykken med høyest antall dødsfall skjedde i Juiz de Fora (MG) med åtte ofre den 28. juli. Flyet styrtet i et område av vanskelig tilgang og brast i flammer, slik at det ble ingenoverlevende. Flyet fraktet ledere som ville delta i en konvensjon, fra Belo Horizonte.

Data fra 2012 viser at antall ulykker også økt sammenlignet med i fjor, i forhold til størrelsen på fly-flåten. Ifølge rapporten Cenipa nådde andelen av flåten fly involvert i ulykker 0,36% i år, mot 0,32% i fjor og 0,23% i 2010.

Cenipa understreker at rapportert dataanalyse ikke har straffende kraft. Funksjonen av statistikken blir bare en gjennomføring av granskningen av flyulykker, for å forhindre tilbakefall. Rapportene i hvert enkelt tilfelle vil bli til instrukser og prosedyrer som skal forhindrer ytterligere ulykker.

Ifølge den brasilianske Association of helikopterpiloter (Abraphe), til tross for økning i tilfeller av luftfartøy, har ulykker med helikoptre falt: i 2011 var det 27 tilfeller, mot 10 i år, med to hendelser med dødelig utgang.

Eksperter på feltet, som kontoret koordinator Flight Training School of Aeronautical Sciences ved PUC-RS, Guido Carim Junior Cesar, mener at økningen av flyulykker har to mulige forklaringer. Veksten av overvåking og påfølgende økning i gransking av meldinger, i tillegg til å hindre systemfeil er også mulige risikoer påpekt, sier Guido Carim Junior.

Eksperten sa også at indeksene viser feil i systemet for å hindre ulykker på grunn av en mangel på personale på dette området National Civil Aviation Agency (ANAC). «Som et resultat [av denne mangel], kan Anacardium ikke gjøre jobben fullt ut, hovedsakelig skjer dette ved å redusere tilsyn med private fly, luftfart instruksjon, air taxi, lufttrafikk og spesialisert jordbruk,» sa han.