Arkiv

Tidlige «Jule-rabatter» øker salget i Natal.

Tilbud og rabatter dobler salget i butikkene i Natal.

 

Butikker som også i år har sluttet seg til den såkalte «jule-tilbud» kampanjen, opplever nå en 100% økining i salget.  Omkring tre tusen utsalgssteder, inkludert kles butikker, bilforretninger, apotek, supermarkeder, restauranter, byggefirmaer, sluttet seg til denne kampanjen med sine «tidlige jule-rabatter» og de tilbyr rabatter på opptil 70% fram til idag søndag (09)  slutter når vi forlater denne.

Datoen er nå regnet som den nest beste  salgsdagen, bare slått av selve julehandelen. Men analytikere sier man må være forsiktig med å ekstrapolere budsjettet pga et skred av tilbud. Ifølge Freire Adelmo, leder av Chamber of Shopkeepers (CDL i Natal), må man holde tungen rett i munnen og sørge for at lommeboken/økonomien tåler denne økonomiske  ekstra-belastningen?

Antall personer med utestående gjeld og ute av stand til å tilbakebetale sin gjeld ved forfall, steg siste måned i Natal. Kampanjer som dette, i henhold til Conrado Navarro, en økonomisk pedagog hos Executive MBA i finans, er en av grunnene til at slik gjeld øker blant folk i hovedstaden, da kundene ; bare ikke kan unngå å slå til på slike gode tilbud.

Chamber of Shopkeepers julen har ennå ikke regnet ut sluttresultatet for kampanjen, men mener at salgs-målet vil bli overskredet i år. «Vi forventet en flyt på R $ 200,000,000 i år., men sluttresultatet ser ut til å slå denne summen.

Rio Grande do Norte opptar 3. plass i rangering for salg og antall butikker som deltar i dette arrangementet, som arrangeres i 16 stater, ifølge skaperen og koordinator for «FørJulstilbudene» i Brasil, selskapseier Bernardo Carvalho Farias.  Salgsvolumet i staten de siste årene, var tre ganger høyere enn det som registreres i utgaven holdt i João Pessoa (PB), og slår salget  fire ganger salget i Maceió.

Butikken som drives av Mark Willy, som spesialiserer seg på herreklær i Midway Mall, deltar i kampanjen hvert år. «Vi solgte 85% mer bare allerede i de tidlige dagene av kampanjen.» Mark Barbalho, også leder av en butikk som spesialiserer seg på klær på et kjøpesenter, feirer en økning på 40% i salget. Økning, som han sa kunne kanskje nå helt pp til 60% på søndag.

Realtor Clovis Neto, 43, var på handletur før helga og benyttet rabattene. I motsetning til de fleste i Natal (75% av totalen, ifølge en fersk undersøkelse utført av det tekniske Office of Economic Studies i nordøst, som er knyttet til Banco do Nordeste), gjorde Clovis ikke bruk av kredittkort som betalingsmiddel. «Jeg har ingen kort eller sjekk. Jeg bare kjøper når jeg har kontante penger og på den måten unngår jeg gjeld, sa han. (en smart fyr)

Til tross for tiltak som disse «FørJuls-tilbudene», er forbruket i Rio Grande do Norte forventet å vokse mindre enn i andre nordøstlige stater, ifølge det amerikanske konsulentselskapet McKinsey sin studie som analyserte markedet og studerte  kartet over forventet forbruk i Brasil i 2020. Ifølge undersøkelsen, så vil de seks statenes salg forvente å vokse i nordøstlige Pernambuco (193%) Alagoas (186%), Piauí (186%), Paraíba (179%), Maranhão (171%) og Ceará (169% ). Rio Grande do Norte kommer i den lavere divisjonen, med en anslått vekst over 120%. Projeksjon avdekker en mer rolig vekst i Rio Grande do Norte, i forhold til resten av regionen.