Arkiv

Se opp for sand i kjørebanen.

Sand i veibanen, skader tilgangen av turister langs den nordlige kysten.

 

Bilister: OBS – OBS! Trafikk på enkelte deler av gater og motorveier i RN kan kreve en spesiell oppmerksomhet fra føreren av bilen, for å unngå ulykker pga sand i veien. Dette gjelder særlig turister som ikke er kjente i området. Lange helger øker risikoen for ulykker på veiene i hele hovedstadsområdet, spesielt i regionen North Kysten langs med strendene.

Også igjen på en lørdag kveld, skjedde en en ulykke som involverer en motorsykkel og førte til døden for to unge menn på BR-101 i nordgående retning i nabolaget Igapo, Northern District of Natal.

En av faktorene som kan føre til ulykker på veiene er flyvesand fra strendene som har en tendens til å falle ned langs midtrabatten i midten av motorveier. En sak som skader mange mennesker årlig for dem som liker strandområdene nære motorveiene våre. Reportasjeteamet fra avisen Tribuna do Norte denne søndagen (09) var ute og analyserte forholdene langs veiene våre og vurdere situasjonen. Ifølge en hyppig bruker som kom  forbi, John Sousa, 35, er antall ulykker pga dette fenomenet temmelig konstant. «Det er alltid noe som skjer her sier han. Heldigvis har folk kommet i lav hastighet og derfor ungått de store ulykkene, fordi det er livsfarlig å hugge inn bremsene når det ligger sand på asfalten, sier han videre. Bilistene som passerer forstår vinket til nyhets-teamets mannskap og uttalte samtidig stor misnøye med hvilken risiko de blir utsatt for.

Du trenger ikke å gå langt for å se invaderende sand langs veiene. Langs  Redinha Nova stranden, er det flere strekninger hvor det ikke er skjermende vegetasjon som kan stoppe sanden. Beboere klager også over at  i tillegg fra dem som farer forbi i transitt, fyker alt rusk fra de fastboende boliger som er tilstøtende til  Avenida Litorânea  fritt omkring.  Her klager også de fastboende på flyvesand som kommer inn i husene og i garasjene slik at de ikke får inn bilene sine.

Sand har alltid vært et naturlig irritasjonsmoment fra naturens side og er noe man ikke kan klare å bli helt kvitt, når man bor nære en Dunas eller en Praia.

Store kjøretøy utestengt fra fra 16:00.

Søndag, på slutten av den utvidede ferien pga  Uavhengighetsdagen og mange mennesker nyter kvelden før de igjen må kjøre tilbake til Natal. Et område som  Federal Highway Police overvåker ekstra nøye og trafikkreglene vil bli strengt håndhevet av personalet. Ifølge inspektøren Morais, leder av staten politiet PRF er store kjøretøy som lastebiler og trailere, har de nå kjøreforbud fra 16:00. (09).

«Dette gjør at flyten av kjøretøy og redusere risikoen for ulykker ved forbikjøring. Som f.eks. unsafe forbikjøring av et stort kjøretøy som er langt,» sa Morais. Han sa de store kjøretøyene som ble stoppet innenfor det forbudte tidspunktet,vil bli straffet med en bot på R $ 85 og sperret for bruk  helt til det igjen er lov til å kjøre.

Mange av de mindre tilførselsveiene rundt Natal, er preget av dårlig vedlikehold og er fulle av store farlige hull og mye sand i veibanen. Her gjelder det å ha 100% oppmerksomhet rettet mot veien og trafikken foran bilen og kjøre defensivt!