Arkiv

Biltyveriene vokser voldsomt i Natal.

Tyveri av biler vokste med hele 72% i delstatshovedstaden Natal.

 

Antallet stjålne biler i Natal vokste med 72,65% i de første syv månedene i år sammenlignet med samme periode i fjor. Dataene er hentet fra Institutt for Specialized Eiendom Kjøretøy og laster (Deprov) og bekrefter at fra januar til juli i år, har det i Natal, har det blitt stjålet 2.096 kjøretøy mot bare  1.214 i samme periode i 2011. Gjennomsnittlig stjålne kjøretøy, som lå på 173 per måned økte til hele 300, altså 10 biler hver dag.

Lensmannen stedfortreder Deprov, Guthemberg Leite de  Medeiros, trekker oppmerksomhet til det faktum at frekvensen av erstattningsbiler «er ansett som god business» fordi det svinger mellom 40% og 55%. Hva er utenfor av denne prosentandelen, ifølge Medeiros, er biler som kan senere bli funnet,  hvis de ikke har blitt «ødelagt» (les slaktet) eller solgt ut av Rio Grande do Norte, noe som øker vanskelighetsgraden for restitusjon.

Deprov ikke har ikke gjort en undersøkelse på motivasjonen for denne kriminaliteten, eller hvor det blir av de bilene som stjeles i Natal. Guthemberg Melk Medeiros sa at politiet er klar over at mange stjålne biler blir regelrett «slaktet», dvs. for fjerning og salg av deler og tilbehør som for eksempel dekk, bilstereo osv.. En annen del av kjøretøyene er også stjålet «for business» i andre stater, og selv solgt videre i nabostater innen Brasil.

Ifølge lensmannen, kan utbredelsen av carjackings i julen fortsatt regnes som lav, gitt mengden av biler som selges per måned i byen og i hele Rio Grande do Norte, hvor flåten på 915.981 kjøretøyer, er hele 340.508 av disse er registrert bare i Natal, ifølge statistikk oppdatert State Traffic Department (DMV).

Offerene

Den pensjonerte industrimannen Matias Evaristo de Souza Neto ble en del av statistikken for folk som hadde biler stjålet etter hans hjem ble invadert av tre ranere torsdag før helgen av 7. september.

Evaristo de Souza Neto klager om mangel på sikkerheten i Potilândia, hvor han bor med sin kone og to døtre mor på 78, som er bærer av Alzheimers sykdom og er redd for fysisk aggresjon, eller med «trusler om stygge ting. «. Ifølge Souza Neto, mens angriperne stjal hans personlige eiendeler som hvitevarer, bil, PC ,Hi-Fi, så ventet andre menn på dem i en annen bil utenfor på gaten

Offeret sa at familien nå er rystet av et psykologisk sjokk, som gjør at døtrene ikke ønsker/tør å komme tilbake til boligen, mens bilen hans ble funnet forlatt og i Cajupiranga i Parnamirim.

Han klager over at plassen foran huset hans, i nærheten av college Jorge Fernandes,  på Rua Cristal er møtestedet for banditter, mens man planlegger kriminalitet, til tross for en bevæpnet politimann på stedet, som også har kommet under  ild fra skytevåpen, ikke gir stedet mer sikkerhet av den grunn.

Så, pass godt på kjøretøyet deres folkens og ikke la ting som kan omsettes for penger ligge synlig i bilen utenfra (les kan selges for penger). Ta dem heller inn hvis det er mulig – jo mindre som frister synlig – jo bedre. La aldri bilen stå ulåst, selv ikke bare et kort øyeblikk – da er det gjort.