Arkiv

Sykehus problem i Natal.

Uten leger, suspenderte sykehus tjenester/leveranser.

Økter og legevakt ved kvinne Hospitalet i Natal, ble suspendert siden 7-tiden i går morges. Allerede før man ble lammet av mangel på medisinske fagfolk, som begynner i dag, så vil innleggelse avdelingen og gynekologisk og obstetrisk legevakt ikke lenger fungerer på grunn av mangel på leger å komponere den kommunale skala. «The stans av Coopmed er bare et tillegg til den krisen som allerede var et faktum  på sykehuset,» sa en tjenestemann for sykehuset, som nektet å bli identifisert og vil være annonym.

I tillegg til problemer på  kvinne  hospitalet, så ser man store problemer ved Maternidade de Felipe Camarão Maternity hospitalet ved tjenester går på samme grunnlag. Kommunale enheter som utfører obstetrisk behandling, her vil bare fortsatt Barsel-og opprettholder tjenestene bare kunne fungere frem til den 19de september.

 

Repoertere fra avisen Tribuna do Norte har besøkt flere kommunale sykehus i byen for å lodde stemningen for gravide kvinner og de som venter på en fødsel. Mange av pasienten blir møtt med de dårlige nyheten om at de ikke får den kontrollen de trenger og at det mangles flere typer av medisiner som sees i sammenheng med kvinnenes tilstand. F.eks. så er ultralyd satt på vent mange steder og dette gjelder også viktige screeninger i forstadiet til keisersneitt etc.

Mangelen på leger gjør at det hersker fortvilte tilstander ved flere av de kommunale sykehusene i Natal pga dette. Mange har ikke råd til å oppsøke de private sykehusene som ikke har slike problemer, men kan behandle på timen – da kun mot kontant betaling eller spesielle forsikringer som dekker slike behandlinger på private klinikker. Det er det ikke mange som har, stort sett bare den rikeste delen av middelklassen og oppover.

Myndighetene er inneforstått med situasjonen og jobber med problemet, men som alltid så er det dem som har minst i Brasil som får svi. Man skal f.eks. ikke ligge i ventekø og miste blod når man har problemer med graviditeten sin, bare fordi at det kommunale helsevesent kneler pga dårlig organisering og rutiner, samt en kritisk mangel på leger som heller jobber på de private sykehusene med en mye, mye bedre lønn?