Arkiv

Harde ord i helse-debatten i Natal.

Sekretær kritiserer aksjonsformen til  leger i Natal.

Besøket av representanter for Regionrådet of Medicine (Cremern) på Hospital Monsignor Walfredo Gurgel (HMWG) i går morges ble mislikt av innehaveren av State Department of Public Health (SESAP), Esau Gerino. Ifølge ham, er alt kaoset i går registrert i det største sykehuset i staten bare «en forsamling» og «overdrivelse» ville være det beste ordet for å definere rollen i Cremern sine lokaler. «Jeg kaller det en form for helse-terrorisme. Situasjon som defineres igjennom media av legene, fører folk bak lyset og gir grunn til å tro at situasjonen  faktisk er ukontrollerbar,» hevdet Gerino via telefonen til reporteren for avisen Tribuna do Norte.

Rundt kl. 10:00 i går, kom leder av Cremern, Jeancarlo Cavalcante, til hospitalet Walfredo Gurgel i selskap med president og Statsrådet for Humane Rettigheter, Marcos Caldas Dionysus, for å observere situasjonen som i media var betegnet som «kaotisk»  og som ved selvsyn bivåen situasjonen ved sykehuset som drives av staten. En delegasjon på 10 personer, gikk gjennom det indre av sykehuset – som hadde 92 pasienter innlagt i gangene – og gikk gjennom det polikliniske kirurgiske sentre, intensivavdelinger og industri Polytrauma, det er mange pasienter som er i en alvorlig medisinsk  tilstand på sykehuset for tiden.

I gangen kunne man se pasienter som lå på bårer lav, gulvet, eller ved mangel av madrasser; på improviserte bårer.  «Her er alt på improvisasjons stadiet for tiden og det er flaut å la pasientene oppholde seg her på slike betingelser ,» sa sykepleieren Ruiara Pinheiro. Med legevakten stengt, industri Polytrauma pasienter som nå bruker den avskjermede posten sammen med hjerteslag-pasienter, gjør det  ifølge ifølge sykepleiere, nytteløst å kunne forstå helhets  situasjonen for pasientene. I samme sektor, en mann døde nylig av sterke smerter, pga mangel på sterke smertestillende medisiner som brukes til lindring for slike pasienter.

Direktør for sykehuset, Fatima Pinheiro, sa sist fredag ​​at frem til mandag 10. august så har det blitt registrert 26 ved sykehuset, men nekter å stadfeste at noen av disse dødsfallene kan tilbakeføres til manglende kontroll og omsorg av pasientene. «Vi gjør det beste vi bare kan og noe annet kan dere ikke forlange av oss,  tatt i betraktning bemanningen ved sykehuset og resursene (medisiner) vi har til rådighet, sa Fátima Pinheiro.

Akkumulering av pasienter venter ortopedisk kirurgi har økt siden sist mandag, da det var 87 personer som ventet på operasjon. Inntil i går morges, ble det registrert 92 mennesker som venter på operasjon, blant annet noen barn i køen på den pediatriske sektoren.  Det smerter oss virkelig særlig å måtte sette små barn i vente-kø og at konsekvensene kan bli skader for resten av livet,,» sa Cavalcante Jeancarlo.

 

Mangelen på rengjøringsmidler for pasienter, sengetøy og medisiner for smerter, samt overbefolkning av de fem hele avdelinger på sykehusets ICU (intensive care unit) var årsaken til harmen og sinne blant slektninger av innlagte pasienter og sykehuspersonalet. Under besøket protesterte om lag 200 personer foran nødsituasjon inngangen mot avskaffelse av denne institusjonen av staten og regjeringen. Ifølge direktøren for sykehuset, finnes årsaken innenfor gjeldsproblemer som har en tendens til å forverre situasjonen ved en med stans i Cooperative Medical, i påvente av nedbetaling av gjeld i kommunen.

Såpe-operaen vedrørende helsesituasjonen ved de kommunale sykehusene går sin gang og det er i realiteten ikke mange som tør å spå en snarlig løsning på denne floken.

Heldige er de som har midler, familier og penger til å kunne benytte private sykehus i regionen – der går alt på skinner – som alltid!