Arkiv

NB! Bankstreik fra 18.september.

Banktjenester stemmer for å streike fra 18.september.

Så er vi igang igjen!

Banker over  hele Brasil, godkjente i går å gjennomføringen av ubestemt streik fra den 18. denne måneden, altså neste tirsdag. I Rio Grande nå Norte, dette vil også omfatte lånesøknader etc. » Bare kompensasjon for sjekker, dokumenter og verdipapirer ville ikke bli berørt, sier den generelle koordinator for bankene i RN, Marta Turra.

Listen over krav gjeldene denne kategorien har ca 100 poeng, mellom økonomisk, sosial, fagforening og relatert til arbeidsforhold. Listen ble levert til National Federation of Banks (Fenaban) og offentlige banker den 1. august. Siden da, ble fire runder med forhandlinger holdt uten at noen forståelse for kraven ble oppnådd. «De ble bare tilbudt en justering på 6% og dette er langt fra den påstanden og ingen andre krav er oppfylt,» sier Marta.

Mandag den 17. september, vil nye møter holdes av fagforeningene. Ideen er å vurdere eventuelle nye forslag forventet mottatt før streiken trer i kraft neste dag. «Streiken er vår siste utvei. Hvert år prøver vi å forhandle, men dessverre så ønsker ikke regjeringen å forhandle, sier fagforeningene i Brasil.

KRAV

Nasjonalt innen banksektoren så krever organisasjoner og finansinstitusjoner, omstilling til 10,25% og lønnsøkning. «Vi har et lønnsgap på 90% vi skal innhente,» sier Marta Turra. Strategien er å også oppfordre til gjennomføring av blokkade for offentlige innkjøp og sikre en arbeidsdag på seks timer – det er tilfeller, sier Marta, hvor mange må arbeide både 12 eller 14 timer.

Ifølge fagforeningen vil private banker nå  si opp ansatte og dette vil resultatere i lange ventetider for kundene i køen. vil være overdreven ventetid kunder i køene. I offentlige institusjoner er det på samme måte, sier han, personlig underskudd. «Det er ikke nok folk til å arbeide.»

Mellom aktive og pensjonerte, omlag 4.600 innen bank i Rio Grande do Norte. I staten RN ble streiken vedtatt i forsamlingen på den siste dagen. Dersom forhandlinger ikke gå videre på dag 17.september, vil bare 30% av tjenestene opererers fra dag 18.september i etatene. Blant de alternative service-kanaler, kan befolkningen bruke  for enkelte tjenester, minibanker og Internett.