Arkiv

Det går fremover med nye Dunas Stadion.

 

Det som tidligere bare var et fjernt mål satt av Secopa med en tidlig utplassering av tribunen på nye Arena das Dunas har nå blitt virkelighet. Departementsråden Demetrio Torres sa de vil avslutte dette året, med at halve stadion-prosjektet som skal huse kampene  i World Cup 2014, da blir ferdig 50%. Tidslinjen holdes og  fremmer en økende optimisme for tidlig levering av vår nye sports-arena, som fremdeles holder fristen om 100% fullført 30. desember 2013, sier den lokale organisasjonskomiteen (LOC). Forventningen er nå for tidlig utplassering av selve spiller-matta, som forventes å skje utover mot  februar.

Den vestlige delen av Arena das Dunas, ansett som den mest kritiske fokusområder pga at det huser VIPs, presserom, garderober og hytter er hva som nå kommer med i byggeprosessen og øker byggetempoet. «Siden dette vil være den viktigste inngangen til selve stadion og vil fokusere på mesteparten av utstyr for å huse  idrettsutøvere, funksjonærer og gjester, så vil denne sektoren krever en mer sofistikert type finish.

Demetrius understreke at det tok lang tid å få prosjektet Arena das Dunas i gang, men nå høster noen fordeler pga dette og også en porrsjon med flaks vil også bidra til å utvikle og fremme planen ytterligere. «Når vi presenterte denne nye planen under møtet med medlemmer av FIFA, visste vi at vi ville være i stand til å forberede våre prosjekter uten å skape utsettelser eller andre forsinkelser. Vi har vært heldig med været som var gunstig i denne perioden, på grunn av lite nedbør, og med overflod av materiell og utstyr tilgjengelig, hadde vi muligheten til å fremskynde og akselrere bygging og spare tid, «sa sekretæren,» Vi er nå svært rolig og komfortable angående disse fristene, «sa han.

Guvernøren sier prosjektene vil bli levert som lovet.

Ve å presentere seremonien som markerte begynnelsen på en ny fase av byggingen av Arena das Dunas, uttrykte samtidig en økning av den nasjonale innsatsen for å forbedre arbeidsforholdene på byggeplasser, understreket sentralbanksjefen og at det er liten risiko for at noen av de  større prosjekt-matrisene under RN sitt statlige ansvar, ikke skulle bli klare før starten av 2014 World Cup. Utvidelsen av Prudente de Morais, og tilgangen til den nye flyplassen for last og passasjerer inn/ut fra São Gonçalo allerede sikret. Flere prosjekter viser nå en tydelig fortgang i utviklings prosessene som gir grunnlag til ekte optimisme, blir det sagt.

«Vi er i utformingen av utvidelsen av Prudente de Morais kommet veldig godt i gang, nå starter vi på å bygge den nye broen så fort disse byggematerialene er på plass. Og dette vil bli løst raskt og dessuten ham har vi enda en bro i Igapo som skal bygges, noe som vil lette tilgangen til North Zone enda mere «sa han. Det samme skjer med intervensjonen i Avenida Engineer Roberto Freire, som teknikere nå jobber med muligheten for å starte prosjektet tidlig i 2013, etter at de finansielle problemene er løst i sammarbeide med den statlige investerings banken Caixa Federal.

Myndighetene hevder å ha stor respekt for de ansatte som bidrar til å gjøre drømmen om VM virkeligheten for potiguares (RN) og gjentok via guvernøren at kanskje Arena das Dunas vil bli den første stadion i verden til å ha en plakett med navnene på alle ansatte som bidro til å bygge den nye arenaen. «Jeg er glad for å ha blitt valgt ut nasjonalt for å lansere et program som dette,» sa guvernøren. «Denne dagen markerer anerkjennelse av det arbeidet som blir gjort og styrker arbeidsplasser og arbeidstaker,» sa Rosalba Ciarlini.