Arkiv

Seturn gjør slutt på integrasjons mulighetene på bussen.

Seturn kunngjør slutten av integrasjon systemet på bussen.
Det ulmer innen buss-selskapene i Natal.

Brukerne av det offentlige transportsystemet i Natal, har ikke lenger rett til å dra nytte av integrasjonens-systemet fra mandag (17), ifølge en uttalelse utgitt av Association for Enterprise Urban Transport i byen Natal (Seturn) publisert på sist  lørdag i en stor avis. Passasjerer med det, nå betale hele beløpet for tariff rådende [US $ 2,20] for enhver ny transport (forsendelse).  Avgjørelsen av Syndicatet er også kunngjort  i oppslag på busser. Den kommunale Urban Mobility Christmas (Semob) ble tatt på sengen, ifølge assisterende Jefferson Pedrosa.

Sekretariatet har utnevnt til en undersøkelse  gjennom hele helgen for å overvåke situasjonen og problemet blir rapportert på mandag om hva som skal gjøres, når Semob skal kunngjøre hvilke tiltak som er rimelige. «Vi vil søke ny informasjon fra federalt hold  selvfølgelig, for å selv vite hvor mye som er i praksis i kostnadsbesparelser innen systemdrift. Vet at situasjonen er ikke lett, men vi trenger denne informasjonen,» sa han.

Også på mandag er et møte planlagt mellom representanter for Seturn med justisministeren of Justice Kontoret ved Manoel Neto, etter anmodning fra buss selskapene. En som også bør delta i dette møtet, er José Augusto Peres, promoterer og forsvarer av forbrukernes rettigheter.

Fordelen med integrering er gitt til brukerne gjennom et dekret av ordføreren, i henhold til visejustissekretæren. «Men sikkert hvis Seturn har vedtatt dette tiltaket, er det mulig at de har retten på sin side.  Det er to måter å gjøre dette mulig. – I retten eller tilbakekalling av hele forordningen,» sier han opplysende.

Det ante oss at det hele ikke var så enkelt å bare «bestemme» at buss-taksten skulle tilbake til tidligere R 2,20. Nå må buss-selskapene spare inn på alle bauger og kanter pga sterkt økende dieselpriser og høye lønnsøkninger, for å få endene til å møtes. Myndighetene kan ikke forvente at selskapene sakl drive med tap heller? Så, nå ryker altså forordringen om at man har rett til å bytte buss gratis innenfor en time. Nå må man heretter løse ny billett for hver gang man går på en buss igjen og gjett om det er mange reisende som taper på dette?  Da var kanskje ikke R 2,40 så galt likevel.

Siste bolken er ikke sagt i denne «soga»!