Arkiv

Buss bråket tilspisser seg. (som ventet)

Semob krever fortsatt overgangsordninger for passasjerene.

 

Sekretæren i Municipal Urban Mobility (Semob) lover å levere inn et søksmål mot selskapet Union Urban Transport i byen Natal (Seturn) hvis systemet av «Free Pass» ikke blir gjenopptatt fra i dag. Under helgen, kunngjorde Seturn at den timelige integrasjon (overgangsordning) mellom busslinjer ville bli suspendert. Siden i går, har brukere av den kollektive ordningen med offentlig transport i byen ikke hatt fordelen av å kunne bruke en gratis overgang mellom to busser , under et intervall av en time, og betale bare en billett.

Alex FernandesProcurador generalsekretær kommunen, Wilkie Francisco, sa at hvis Seturn ikke gjenoppta dag integrering, vil et krav med en anmodning om straff og risikoen for kansellering og inndragelse av konsesjonen til å drive disse linjene sine som nå.

Seturn kom for å be om tillatelse til å suspendere den timelige overgangsordningen gjennom et brev levert på torsdag, den 13., til Semob. På forespørsel, hevder Seturn » at en særdeles stor ubalanse i regnskapet er oppstått» og forklarer at beslutningen om å suspendere overgangsordningen, kun er et middel til å øke lønnsomheten for å fortsatt kunne opprettholde driften av de selskapene som nå er i drift og unngå et totalt kaos som en nedleggelse ville føre til og skape enorme skader for brukeren, passasjerne og befolkningen i byen Natal.»

Seturn oppfatter ikke trusselen om å miste konsesjoner som reelle, da kommunen ikke har alternativer og at man i anstendighetens navn ikke kan forlange at Seturn skal drive med rød bunnlinje? Semob påpeker at den rette måten å få bedre økonomi, er å søke om taktsendringer, noe som Seturn og de andre selskapene nettopp har fått avslag om – så der skyter Semob seg selv i foten.

Det som tvinger seg frem i denne saken nå, er om kommunen har dritt på draget ved å nekte buss selskapene en taktsøkning fra R 2,20 til R 2,40 som er basert på økte utgifter som; stor økning i dieselavgiften og lønninger til de ansatte?

Det som nå kan skje er streiker og langdryge rettsaker som i bunnen hele tiden går ut over passasjerene og kommunen kan sitte på sin høye hest og si; Hva var det vi sa, mens de betrakter trafikk-kaoset i hovedstaden. Det er ikke så lenge siden den siste streiken og all den dritten som den førte med seg når buss-systemet og den kollektive transporten brøt fullstendig sammen og alle selv fikk komme seg på jobb som best de kunne.

Det er som kjent valg-år i år og da er det helt normalt at de ris kjepphester her i Natal for harde livet og det stinker av harskt valgflesk lang vei. Prinsippene sitter bom fast som titan-legeringer og ingen vil fire på en dritt for ikke å tape stemmer i det kommende valget. Så her gjelder det å ha tungen rett i munnen og late som om man taler med den ene delen av tungen, mens man gjør noe helt annet med den andre halvdelen? Her loves det alt som loves kan, men ingen forventer at noen skal holde noen av disse lovnadene – for dette lar seg bare ikke gjøre, det har vi alltid sett tidligere.

Vi får bare ikke håpe at VM-2014 blir skadelidende pga alle disse steile holdningene og alle prinsippene/lovnadene  som svirrer rundt – det ville vært for ille?