Arkiv

Turismen i Natal glir inn i skyggenes dal.

Det er nå forordnet (offisielt) en krise i reiselivet i RN.

 

Etterhvert som tiden går og stadig flere tegn i tiden peker mot enda dårligere tider for reiselivsnæringen i RN, så ser man tegnene tydligere og tydligere. For eksempel så har ikke RN lenger råd til å være med på de store mønstringene på store reiselivsmesser som før i tiden. Som et aktuellt eksempel nå, kan det nevnes at på den store messen i Paris i disse dager så glimrer Natal denne gangen med sitt fravær.

Det har vært økende kriser av mangel på  ideer, handlinger og personer som er i stand til å håndtere situasjonen på en professjonell måte. Nå for tiden så har krisen også utartet til å bli av økonomisk art. Staten/Regjeringen vil ikke lenger gi midler til reise for ledere eller teknikere ved Institutt for turisme og RN Emprotur. Dvs:  ikke dekke daglig opphold eller flybilletter, eller betale for stands på messer/boder.

Rio Grande do Norte, til tross for at de ellers annonserte i forrige uke, er som sagt ikke i Paris, der Embratur gjorde en «drive»  på mandag (17), som var rettet nøyaktig til de 12 vertsbyene for World Cup 2014. Men det ble bare 11 som møtte opp, Rio Grande do Norte hadde ingen penger til å sende sine teknikere til Frankrike dessverre.

Braztoa messen, som finner sted torsdag og fredag ​​(20 og 21) i Sao Paulo, med tilstedeværelse av store nasjonale/internasjonale reiselivsaktører, kjører nå også med risikoen for å for første gang ikke å telle med Rio Grande do Norte.

Det er jo nå frem mot VM 2014 at Natal virkelig burde kjenne sin besøkstid og slå på stortromma for å vekke hele verdens oppmerksomhet om solskinnsbyen og all dens fortreffelighet? Da nytter det lite å skrangle med noen ussle blikk-lokk å håpe på at noen hører oss?

Vi gremmes.