Arkiv

Buss aksjonene tilspisser seg i farlig retning!

To busser ble brent i løpet av natten pga protester.

Stygge pøbelstreker under buss-aksjonen.

Protestene mot holdningen til selskapet Seturn om å suspendere gratis overgangsordninger, resulterte i at to busser ble satt fyr på i Natal, sent på tirsdag (18). De to kjøretøyene som tilhører selskapet og ble brent på gaten Guanabara avenue Bernardo Vieira, ved Midway Mall og fant sted ved terminalen til selskapet i det nordøstlige området. Ingen som var på bussene ble skadet under aksjonen.

Politiet har foreløpig ingen opplysninger til brannene, men under søker saken for fullt.
Hendelsene skjedde om, ved siden av Midway Mall kjøpesenter. De brente bussene, linje 02 (Gramoré), hadde r passasjerer da demonstrantene (pøblene) slo til. Ifølge rapporter fra tjenestemenn i Guanabara, så nektet sjåføren å  åpne døren for anføreren av demonstrantene, da det ble truet med grov vold, så valgte sjåføren likevel å åpne og å jage alle passasjerene ut av bussen før pøbelene satt fyr på den.

Informanter på stedet har rapportert at demonstranter brukte flasker med brennbar væske for å starte brannen. Brannvesenet ankom scenen når flammene ennå ikke hadde helt ødelagt bussen, men da truet mobben brannmenne til  å ikke slukke brannen før bussen var helt totalt utbrent.

Brannmenn var først i stand til å forhindre at brannen spredte seg i bussen, men etter alvorlige personlige trussler om vold mot brannmennene, så var det ingenting de kunne gjøre annet enn å vente på politiet, som ikke ankom før bussen var totalvrak, sa en av brannmennene på stedet. Politiet har fått inn flere opplysninger fra publikum om hvem som startet brannene og leter nå etter disse personene.

Foruten den brente bilen på Bernardo Vieira ble en annen buss satt fyr på i Guanabara Northeast Neighborhood. Selskapet tjenestemenn bekreftet også at handlingen var påsatt, men det var ingen personskader og ingen vet hvem som satte på  brannen. Bussen, som kjørte 25 linjen, ble fullstendig ødelagt.

Reaksjon

Politiet opplyser at de vil heretter bruke gummikuler mot demostranter som opprer pøbelaktig og hindrer en normal trafikk i byen. De ansatte ved buss selskapene i byen er nå redde og snakker om å starte en spontan 100% streik mot slike voldelige aksjoner – dette vil da ende med totalt kaos i for offentlig befordring i Natal området, da ingen kan tvinge folk til å arbeide på bussene med fare for sitt eget liv?

Det virker derfor svært tåpelig av pøbelen å brenne opp bussene som skulle kjøre rutene og å skremme de ansatte til ikke å jobbe, men kanskje var det nettopp dette pøbelen ønsket – å få til et totalt anarki? De gir vel blaffen i at folk ikke kommer seg på jobben. Allerede som det var så hadde selskapene dårlig med busser tilgjengelig og når to store ganske nye busser er brent opp så lager bøbelen bare ris til egen bak og hisser på seg store deler av befolkningen pga at bussnett blir fullstendig lammet og man kommer seg ikke på jobb.

Dette kan fort utvikle seg til en farlig situasjon som ingen ønsker og da særlig sett med passasjer-øyne?