Arkiv

Sjokkert 10 år gammel jente eneste vitne til massakre.

10 år gammel er det eneste vitnet til massakren.

En jente på 10 år kan være det viktigste vitne om massakren som fant sted i Friendship Bar, på gaten Dantas Barreto, 543, i Cidade Nova, under skytingen i nabolaget i vest i Natal, der fire kriminelle ble drept av  fem maskerte menn med  hagle, 12 kaliber, på kvelden mandag 17. september. To av de fem ofrene for massakren feiret fødselen til et av sine barn: Paul Cassiano da Silva, 39, eier av kaffe-baren Friendship, og Adriano José Félix, 25, hadde vært sammen med sine foreldre en dag før drapet og de feiret ankomsten av baby sammen med venner. På stedet døde også Adriano José bror, som het Josef Aelson Felix, 32, og helse agenten Arnóbio Nascimento, 46. En annen som døde på  sykehuset, var  Francisco Marcio da Silva, 38.

Generalinspektøren for Civil politiet, Fábio Rogerio Silva, kunngjorde i går at utnevnelsen av innehaveren av Homicide Division (Dehom), Laertes Hage Brasil for å undersøke saken med hjelp fra representanten Genesio Menezes,  i det 14. politidistrikt i Felipe Camarao. Ordinansen Degepol ønsker med utnevnelsen av de to til å undersøke ugjerningen som myndighetenes spesielle representanter, blir publisert i dagens utgave av «Official State Gazette».

Fabio Rogério Silva sa at politiet hadde allerede gjort foreløpige undersøkelser på åstedet, men forklarte at familiene til ofrene blir nå avhørt, samt eventuelle vitner til massakren.

Slektninger av et av ofrene – agent for endemisk Arnóbio do Nascimento, 46, som ble truffet med en kule i brystet (de fire andre ofrene ble  skutt på kloss i hodet) – Itep kommentert i går morges ugjerningen for media.

Slektninger av Arnobius Birth – som nektet å bli identifisert og vil være annonym, bekreftet at offerene hadde ingen forbindelser med den kriminelle verden og at de så inget motiv for forbrytelsen. Opprørt av mordene, søster av Arnobius, Aldenize do Nascimento, kritiserte situasjonen for offentlig sikkerhet i Rio Grande do Norte: «Hvis selv politiet selv blir ofre for drap, Gud hjelpe oss for da er vi hjelpeløse», sa hun til media.

Gruppe veileder for å bekjempe denguefeber på Zoonoser Center, Luciano Silva, sa at Arnobius do Nascimento jobbet i 12 år som en agent for endemiske sykdommer i det store nabolaget der han bodde og utførte alltid en stor innsats for å hjelpe sine medborgere i området og arbeidet sent og tidlig.

Representanten Fabio Rogerio Silva, snakket om saken på politi-stasjonen for  Almindelig borgerlig Police (Degepol) og opplyste: «Vår største mål er å belyse hele denne forbrytelsen og gi et svar tilbake til samfunnet.»

 Fabio Rogerio avslørte at han er overrasket over denne kriminelle handlingen, og understreker at det er en forbrytelse som er særdeles «barbarisk» og «atypiske» i staten RN.  Kommisjonær forklarte at det ikke er noen detaljer om noen motiv for drapene, men trygg på at undersøkelsene er initiert av det  sivile politi vil finne frem til svarene.. «Vi har ingen detaljer for øyeblikket under utviklingen, men alt blir sjekket grundig,» påpekte han. Også i henhold til lensmannen Fabio Rogerio, så vil alle familiene til ofrene og mulige vitner til massakren, grundig avhørt i de kommende dagene.

Alle med informasjon som kan hjelpe i undersøkelsen, kan ringe anonyme rapporter til Homicide Division på telefonnummer: 3232-1860 eller 3232-0320. Alle opplysninger mottas med stor takk.