Arkiv

Buss-bråket > Ny overgangsordning er signert med byrådet.

Fra ogmed idag så gjelder en ny overgangsordning som Seturn har signert med byrådet i Natal. Samtidig så har rådet lovet å se nærmere på lønnsomheten til buss-selskapene, da flere selskaper kjører nå med rød bunnlinje og man trenger ikke være rakettforsker for å forstå at dette ikke kan gå i lengden? Rykter sier at det antagelig ikke er så lenge før man må sette opp prisen på billetten til R 2,40 på nytt og da har Seturn oppnådd nettopp det de ville.

En annen ting som skal granskes er uting og misbruk av overgangsbilletter, noe som gjør at bussrutene taper inntekter i hundretusen klassen. Gjennom finurlig triksing og avtalt spill, så lar det seg nå gjøre å kjøre helt gratis for en helt ny passasjer på en overgangsbillett. Misbruket er nå oppe i over 15% at det totale salget av billetter. Man leter nå etter en ny metode for kontroll til å kunne stoppe et slikt misbruk og at bare en eneste person kan bruke samme billetten og kun i et overgangsvindu på max 1 time. I tillegg så sleges det falske overgangsbilletter på bussholdeplassene som også gjør det mulig å kjøre helt gratis med bussene. Her er det ikke bare en ene kua som er løs tydeligvis – ikke rart at selskapene ikke får dette til å gå rundt.

Nå ser vi bare frem til neste episode i denne buss-såpe-operaen i Natal.