Arkiv

Politiet leter etter mistenkte.

Politiet leter etter mistenkte.

 

Politiet foretok  i går morges undersøkelser for å identifisere gjerningsmennene fra tilfeller av vandalisme og forsøk på mordbrann som skjedde under buss-protesten  sist tirsdag. I 5. Civil politistasjon, rundt 09:30, avhørte lensmannen Ulysses Nascimento de Souza en av påståtte anklaget for medvirkning i hendelsene som førte til brenning av en buss og hærverk på flere biler.

Politiet har flere vitner til hendelsen og har fått tilgang til mange bidler som er tatt med mobiltelefon-kameraer og hvor gjerningsmennene er lette å identifisere.
Foreløpig er historien begrenset til professor Felipe Serrano, 26, som var den eneste personen som ble arrestert av militærpolitiet etter anklager om å ha sparket og forårsaket «oppløp» på avenue Bernardo Vieira. Felipe gikk til politistasjonen for frivillig identifikasjon, men ifølge en av forsvarsadvokatene, ville læreren tilby seg om å vitne og å la seg avhøre, noe som ikke skjedde.

 

Felipe Serrano kom til politistasjonen med en arm fatle. Han måtte ha kirurgi på  to fingre på venstre hånd og hadde dislokasjoner i høyre arm og blåmerker på halsen, knær og hæler. Han tilskrives skadene til politiet som arresterte ham og også de andre polititjenestemenn hvor han passerte natten på tirsdag. Politiet avviser påstandene som tøv.

Civil politiets etterforskning på brenning av de to busser i løpet av de gateprotester vil hovedsakelig være basert på videobilder som er lagret av Center for Integrated militærpolitiet Undersøkelser og innspillt av kameraene installert i veier Bernardo Vieira og Salgado Filho. Videre har politiet bedt om enda flere bilder fra private overvåkingskameraer i nærheten av der bussene ble satt i brann, samt fra publikum med bilder fra dramaet. Slike hendelser blir i Brasil rammet av de nye terror-lovene og vil kunne gi meget strenge fengselsstraffer.

Politiet har flere personer i kikkerten og som de er på jakt etter. Disse har nok tydeligvis gått i dekning eller flyktet til andre byer, men politiet har mange konkrete bevis på hånden om hvem som deltok i urolighetene gjennom alle bildene og videomaterialet som de har. Flere personer ligger an til å dømmes under terror lovene.