Arkiv

Arbeidet på strandpromenaden Ponta Negra starter til helga.

Rekonstruksjonen starter uten at rapporten foreligger.

 

Rehabiliteringsarbeidet ved strandpromenaden i Ponta Negra begynne neste søndag. Løftet ble bekreftet i går av den kommunale Department of Public Works og infrastruktur (Semopi) gjennom sitt pressekontor. Kunngjøringen kom samme dag som Sivilforsvaret sier at det kan søkes om fornyelse av resolusjonen som omhandler en unntakstilstand i kraft for to nye måneder. «Vi analyserer den juridiske uttalelsen fra Sivilforsvaret og i morgen [i dag] vil vi kunngjøre om det er nødvendig med denne fornyelsen,» sier utenriksminister for offentlig sikkerhet og sosial forsvar, Carlos Paiva.

Aldair Dantas sier at arbeidet på Ponta Negra er har vært forbudt siden 7. juli. Byrådet bestemte da at Ponta Negra har vært utsatt for en naturskade og ikke må brukes offentlig lenger.

Ifølge rådgivende hos Semopi, vil de miljømessige tilstandene for å begynne på arbeidet med gjenoppbyggingen kunne utstedes straks og løyve til å starte det nødvendige arbeidet er allerede er utstedt av den kommunale avdeling for miljø og urbanisme (Semurb). Pengene til prosjektet budsjettert på $ 4 millioner er garantert av miljø-departementet for formålet. En del av dette beløpet, 25% har allerede blitt tildelt for bruk av det nasjonale sekretariatet for Sivilforsvaret som følge av påbudet om anerkjennelse av en unntakstilstand på Ponta Negra.

Men til tross for overføringen, har ingen jobb blitt gjort så langt. Den eneste inngripen fra kommunen var å sette ned noen sandsekker på stranden i Ponta Negra, for å unngå en ytterligere skade av sjøvann på det som er igjen av strandpromenaden.  Foreløpig ligger nå promendaden der i all sin gru og til spott og spe for publikum.

Utsettelsen som har hindret arbeidet og avsporet prosjektet, var den manglende tekniske rapporten for hva som skal gjøres på lang sikt i hele området pga av høyere tidevann og økende vinder langs kysten av RN. Domstolen i Rio Grande do Norte (TJRN) har akseptert en forespørsel fra OED og bestemt at prosjektet bli vurdert av en ekspert-gruppe, men SEMOPI  vil at arbeidet skal startes for denne analysen foreligger, sommersesongen nærmer seg med stormskritt og da kan ikke den mest populære stranden i området ligge der som et vrak?

OED og justisminister av kommunen (PGM) bør håndtere saken snarest i retten og sørge for at vi slipper flere forsinkelser i denne tragiske utviklingen av Ponta Negra?  Loven som ble levert av en dommer opprettholdt dommen av dommer Otto Bismark, den tredje Civil Court of Natal, noe som førte til forbudet gjeldende for strandpromenaden fra den 7. juli. Det var da dommeren beordret oppnevning av en sakkyndig ekspertgruppe  for å utarbeide en uttalelse som ville tjene til å tjene en langtidsløsning for hele det store strandområdet rundt Natal.

Semopi har også informert om at foruten å reformere strandpromenaden, vil dette arbeidet også bli implemert for andre  installasjoner på offentlig strender og andre enheter, for eksempel tilgang ramper og nye gatelys. Det er ventet at arbeidet vil være ferdig innen desember. Parallelt med diskusjonen mellom OED og PGM, kan Sivilforsvaret i dag kan be om en forlengelse av offentlig katastrofe dekretet av 13. juli, utstedt av ordføreren Micarla de Sousa. Dekretet nummer 9774 fastsatt en periode på 90 dager, fornybare for en ekstra tilsvarende periode, at «strekninger av strandpromenaden som er ødelagt langs kanten på sjøsiden, forårsaket av høyere tidevann enn normalt,» er kun isolert til «oppbygging, ombygging og utbedring av skader ved dette stedet».

Byråkratiet stenger for gjenoppbyggingen av strandpromenaden i Ponta Negra: Pga alt for mange kokker som vil si sin mening om sausen og derfor drar hele greia nå ut i langdrag – dette er dessverre meget symptomatiskt for Natal området.

Nå sier altså SEMOPI at arbeidet med å starte gjenoppbyggingen av Ponta Negra vil starte 30 september – men – igjen så lytter vi helst til det meget gode ordtaket til Nataleserene;Vi skal tro på det, når vi kan ta på det!

Den som har lever får se.

Copyright: Tribuna do Norte