Arkiv

Ny kjepp i hjulet på strandpromenaden i Ponta Negra.

Arbeid på strandpromenaden vil bli avgjort av Justis.Dep.

 

Tenkte vi det ikke………….

Den føderale domstolen må senere denne uken avgjøre om arbeidet med strandpromenaden på Ponta Negra, kan igangsettes, uten at man venter på den tekniske rapporten som er under utarbeidelse hos teknisk ekspertise. Arbeidet er hindret/stoppet pga et sivilt søksmål som er anlagt av statsadvokaten (OED) og ratifisert av føderale påtalemyndigheten (MPF) i Rio Grande do Norte tidligere i år.

På mandag så lovet det kommunale Department of Public Works og infrastruktur (Semopi) at arbeidet skulle begynne neste søndag. Men ifølge arrangøren for miljø, Forest Gilka, er en slik start avhengig av en teknisk studie som skal kjøres av en gruppe anerkjente fagfolk innen engineering, arkitektur og geologi. «Studien er nødvendig for at det skal  bli definert hva som faktisk må gjøres på strandpromenaden. ‘Så inget arbeid kan bli utført, selv om man risikerer at enda mere av promenaden risikerer å bli ytterligere ødelagt av tidevannet på nytt.» sa aktor.

Den profesjonelle gruppen har allerede blitt utnevnt og består av seks lærde og tre lærere ved det føderale universitetet i Rio Grande do Norte (UFRN) og Universidade Federal Rio de Janeiro (UFRJ). For det er viktig å få en hurtig realisering av den sakkyndige rapporten og det er derfor nødvendig at byen Natal hoster opp penger til flybilletter og avgifter for at slike fagfolk kan få utført denne rapporten som vil indikere/presisere  hva som absolutt bør gjøres – før man starter selve arbeidet,» sa Gilka.

I tillegg til disse detaljene, sier Semopi at CAERN (vannverket) ennå ikke har opplyst om hva som trenger å bli gjort med rørsystemet langs strandpromenaden.  «Vi har flere løsninger på eventuelle arbeider på stedet, men da trenger vi kommunikasjon med Byrådet i Natal «, sa Teixeira Lamarcos, regional leder av Natal Sør CAERN.

Så der ser dere folkens, det er ikke lett å få ting&tang til å klaffe i Natal og igjen så minner vi om det særdeles treffende ordtaket som natalenserene elsker; Vi skal tror på det – når vi kan ta på det!

Følg med…….følg med…….