Arkiv

Bankstreiken/Poststreiken er slutt.

Bank ansatte i offentlig sektor vedtok å avslutte streiken.
Etatene og Federal Savings Bank of Brasil i Rio Grande do Norte gjenåpner i dag etter ti dager med streik. Beslutningen om å gå tilbake til arbeidet ble tatt i går på et møte som ble avholdt i gymsalen på College of Immaculate Conception (CIC) i Natal. Den eneste banken som vil bli stående i streik er BNB, som ifølge Marta Turra, generell koordinator av fagforeningen også vil posisjonere vedrørende krav fra klassen. CEF har ikke forandret forslaget fra tirsdag, men advarte om at en forlenge av fristen inntil i går, styrker å oppveie nedetid. Fra og med denne fredag, så vil dette bli trukket fra arbeidernes antall streike-dager.

Elza Fiúza  ved BrAgências Bank of Brasil i Natal gjenåpner i dag og å betale ut lønn til sine tjenestemenn/ansatte.

 

I et brev til CONTRAF-CUT hadde banken varslet at de streikende hadde  «brukt opp alle sjansene for å endre forholdene man forhandlet om.»

Presidenten av CUT, Carlos Cordeiro, sa forslaget presentert av National Federation of Banks (Fenaban) møter blant annet kravene til offentlige banker, men ansatte i Bank of Brasil og Caixa Economica Federal er også spesifikke krav som omsettes med retning av bankene.

Fenaban etablerte en justering på 7,5% for kategorien og 8,5% for gulvet som finnes i den kollektive konvensjonen, som gikk inn for R $ 1.519. Men på gulvet og arbeidere i kasser, var det høyere, ca $ 1900. «Noen arbeidstakere mente at 8,5% skal brukes også i gulvet i boksen, og ikke bare i hovedtariffavtalen. I tillegg er det spesifikke diskusjoner om arbeidsforhold,» sa Lamb. På gårsdagens møte i Sao Paulo, var til stede rundt 1.500 arbeidere, i henhold til bankens blad Workers.

TST går inn for å avslutte streiken på postkontorene og tilrår en fast njustering.

 The Superior Labor Court (TST)(arbeidsretten) har  fastslått at postansatte i streik må gå tilbake til arbeid på fredag. Beslutningen ble tatt i går ettermiddag når TST dømte for denne kategorien i kollektive forhandlinger i ekstraordinær sesjon. Retten avgjorde at brasilianske Post-og Telegraph Company (ECT) skal gi en 6,5% justering til ansatte, med tilbakevirkende kraft fral 1. august. Posten hadde tilbudt justering på 5,2%, men tjenestemenn ba om mer. The National Federation of Workers i Post-og Telegraph og lignende (Fentect), som representerer 31 av de 35 regionale spurte avdelingene, så ville 43,7% ha en omstilling. Gruppen av «Unified Unions,» postansatte samling i hovedstaden og hovedstadsområdet, til Bauru, i São Paulo, og statene Tocantins og Rio de Janeiro, ba om en lønnsvekst på hele 10,2%.

 

Foruten om å stadfeste en tilbakeføring til arbeidsplassen starter denne fredagen (28), har TST også slåttfast at det skal være en kompensasjon for dager som ikke tellet med. Begynnelsen av streiken skjedde nemlig ikke i samtidig i alle 35 regionale enheter. De første avdelingene gikk til streik 11. september. Det ble også undertegnet torsdag at det ikke er noen neddiskontering av fridager. Denne kompensasjonen for dager med stans bør gjøres innen seks måneder, avgjorde retten.

 

Ifølge Posten, er virkningen med denne årlige justeringen/økningen  på 6,5% satt torsdag som utgjør R $ 602 millioner per år. Den totale årlige omkostningen er på R $ 8 milliarder.