Arkiv

FIFA begynner å utforme planer om VM-2014.

FIFA setter nå tidsplaner for VM-2014 og Natal vil være vert for første kampen 13.juni 2014 kl.19:00. og den siste kampen under klassifiseringen blir spilt 24.juni  kl.13:00. Natal får i alt 4 kamper under VM-2014.

De to andre kampene henholdsvis 16de og 19de juni, vil starte kl.19:00 om kvelden.

FIFA sier nå også at de for tiden ikke lenger er bekymret for fremdriften ved byggingen av den nye Dunas Stadion. Arbeidet holder nå god fart og om ikke noe ekstraordinært inntreffer så vil stadion stå kamp-klar når VM-turneringen begynner.

På de andre stadionene i landet vil det bli avholdt kamper også den , 16de, 17de, 18de og 21de. Innstillingen fant sted i går på et møte holdt i FIFA-hovedkvarteret i Zürich.

Kickoff tid har allerede blitt satt, åpnings kampen vil bli avholdt på Itaquerão stadion i Sao Paulo, på den 12. juni kl.17:00 . Siden vil avganger/kamper i oktaver og kvartfinalen bli spilt på 13:00 og 17:00. Begge semifinalene vil bli spilt kl. 17:00, mens den store finalen, den 13. juli, 2014, går av stabelen  på ikoniske Maracana Stadion kl. 16:00.

Alle tider er lokale og i Cuiaba og Manaus er det for tiden seks timers forskjell mellom disse og  Sentral-Europa, mens alle de andre stedene har en tidsforskjell på 5 timer. Dette er første gang siden VM FIFA World Cup i USA 1994, at spillene vil bli spilt i ulike tidssoner, med Cuiaba og Manaus som vil være en time mindre i forhold til Brasilia tid.

For timeplansystemer, hvorav mange er uvanlig for den brasilianske fansen, tok lederne av FIFA Executive Committee hensyn til følgende kriterier: rettferdig fordeling av alle valg, hvileperioder rettferdige for alle valgt i samme gruppe, temperatur i vertsbyene, markedsfaktorer og globale TV for logistikk av publikum (som flytider og overnatting).

Det ble også bestemt at den siste fristen for utgivelsen av den offisielle listen over spillere vil være 19. mai 2014, med en obligatorisk hvile periode for spillere mellom 19 og 25 mai, som garanteres dem (bortsett fra dem som vil utkjempe finalen i UEFA Champions League) en uke før starten av treningen med landslaget. Den endelige trekningen for VM-2014 er satt til å bli bekreftet  6 desember 2013 i Costa do Sauipe, Bahia.

Til tross for innrømmelsen at det er ingen andre stadioner inne i noen kritisk situasjon i landet, så er det likevel utstedt en spesifikk advarsel til stadion Maracana, som ikke kan lide noen forsinkelse i tidsplanen. En annen bekymring ville også vært  med Natal, som er rangert av FIFA med en «pekefinger» om å overholde den tette tidsplanen der.  Chief Operating Officer av COL, Ricardo Trade, anslår at ved det faktum å være en mindre stadion, så vil det ikke være noen problemer med Arena das Dunas til 2014. Så langt er det bare Fortaleza og Belo Horizonte som har stadioner, og Castelão Mineirao henholdsvis levert før den initielle perioden levert av byene.

Alle opplysninger er foreløpige og kan bli gjenstand for endringer på kort varsel sier FIFA. Det er mye som skal i boks her og mange ting fremeles kan gå galt, så derfor holder alle tommelene for et fantastisk fint fotball VM-2014 og at alvorlige forsinkelser etc. vil måtte glimre med sitt fravær.