Arkiv

18 åring mistenkt for 8 drap.

I en alder av 18 år, er Felipe Santos mistenkt for åtte drap.

 

Han er barn av skilte foreldre og har nettopp fullført fjerde året av barneskolen og nå er Felipe Araujo Santos, i en alder av bare 18 år allerede mistenkt for å kunne «se tilbake» , som de sier i politiet sjargong, på minst åtte drap i en periode på bare ett år .

Amaral Felipe Emanuel Santos ble arrestert på ettermiddagen lørdag, nær veien fra C. Esperança.

Det første mord, i følge ham selv innrømmer Felipe Araújo, bedre kjent som «Coqueirinho» eller «Kokos» i området Bom Pastor, der han bodde sammen med sin mor og stefar, ble begått da han var 17 år. Offeret som han drepte, er en person som er kjent som «Carlos og grunnen til mordet; en hevn «, fordi han slo meg i ansiktet.»

Av de åtte forbrytelser belastet «Coqueirinho», ifølge politiet, ble seks begått i ungdomsårene, tre av dem er fortsatt gjenstand for politietterforskning. De tre andre ble utført i løpet av ett år og fire måneder opplyser Sosio Educational Center (CEDUC) av Pitimbu.

Leder av forskning av det 8. politidistrikt,  Waldir Freire sier at i februar da «Coqueirinho» kom ut av CEDUC Pitimbu, sør for Natal, begikk han i løpet fire måneder to forbrytelser, allerede før han nådde voksen alder.

Selv om han ikke vil spille inn lyd og video intervju med en journalist fra avisen Tribuna do Norte, innrømmet «Coqueirinho» overfor journalisten at et av ofrene, «Jailson Magao» ble drept fordi han «ønsket å være «større enn meg».

Nå er «Coqueirinho»  arrestert i henhold til en arrestordre utstedt av dommer Valeria Lacerda Rocha, 3. Criminal Court of the District of Natal, anklaget for å ha skutt og drept en person i rullestol, Marcelo Fernandes da Silva, 35, dette skjedde da offeret ved 17:00 tiden 9. juli 2012, da offeret ringte på døren av huset hans.

Forskningsleder Waldir Freire sa forbrytelsene var forårsaket av nødvendigheten «for å kjempe for plass i gjengen» i området rundt Bom Pastor og favelaen Camboim der den tiltalte hadde bodd hos sin mor. «Coqueirinho» sier han er avhengig av marihuana, men arrestasjonen skjedde ved en tilfeldighet, på lørdag ettermiddag, 29. september i nærheten av busstasjonen ved Cidade da Esperança.

«Coqueirinho» kom spaserende ned gaten  Rua Capitão Mor Gouveia og ved synet av en bil fra garnisonen Rocam 176 fra militærpolitiet i Rio Grande do Norte, løp han avsted etter å ha avfyrt to skudd mot bilen som var på rutinemessig patrulje.

Siktede ble arrestert etter 40 minutter, mens han lå inne på en byggeplass ved veien fra Cidade da Esperança og skjøt skudd på skudd mot politiet som hadde omronget området.

Søksmål mot kriminellt yngel har økt med over 400% i Natal.

Felipe Araujo Santos, nå 18 år, var inntil nylig en del av statistikken som bekymrer Justice og statens befolkning: nemlig økningen i søksmål som involverer mindreårige. I en rapport publisert i septemberutgaven 8 sist, sa en dommer til avisen Tribuna do Norte, Homer Lechner, som har opererer i årevis på 3rd Court of Childhood og Ungdomsdomstolen, at antall saker mot tenåringene har økt med over 400%.

Denne økningen sitert av dommer Homer Lechner, har ikke har skjedd jevnt. Mellom 2004 og 2012, passerte et stort antall barn i konflikt med loven med store og nådde sitt høydepunkt i 2007, med 1.200 tilfeller i de 12 månedene i året. Utviklingen siden 2009 har blitt noe redusert. I 2010, for eksempel, var det i året 662 saker fordelt som på tredjeplass, men nylig så økte antallet igjen i 2012 og hvis det fortsetter å kjøre i samme spor mot slutten av året, så vil den overstige gjennomsnittet av 2007, så langt det blodigste året i dette tiåret.

I tillegg til den kvantitative økningen, og alle som er involvert i prosessen med å undersøke og straffe handlinger begått av ungdom,indikerer en endring av typen kriminalitet. Profilen av lovbrudd er nå endret til «den verste». For åtte år siden var ungdom i konflikt med loven på et mye lettere nivå en dagens stygge utvikling.